stelar a scris:
asta iseamna ca daca efectuez 32ore suplimentare intr-o luna pot primi 24 de bonuri de masa?parca legea limita la 20 nr bonurilor de masa acordate.am efectuat in mod constant ore suplimentare si nu mi s-au platit astfel
Veti primi bonurile in luna urmatoare,cand pentru zilele cand se vor compensa orele suplimentare si veti sta acasa veti primi 4 bonuri. 'am efectuat in mod constant ore suplimentare si nu mi s-au platit astfel' dar vi s-au compensat sau platit cu spor la salariu?Atentie la subiect!!!!!! Este valabil si pentru ceilalti care au raspuns mai susB-)
Data post: Miercuri, 10 Septembrie 2008, 21:14
Subiect: RE: COMPENSARE CU ORE LIBERE
codrutamaghear a scris:
Legea nr.142/1998, modificata, arata ca "Art. 6 (1)Salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile în care este prezent la lucru în unitate. ...(3)Salariatul poate folosi maximum doua tichete de masa pe zi. În cazul în care activitatea se desfasoara la puncte de lucru situate în afara localitatilor, iar aprovizionarea cu produse alimentare nu se face zilnic, salariatul poate utiliza numarul tichetelor de masa corespunztor perioadei în care se afla la punctul de lucru respectiv."
Prin urmare in cazul in care societatea acorda tichete, acestea pot fi acordate pentru ziua in care sunteti prezent la lucru in unitate. Legea si normele de aplicare foloseste doar termenul de zi lucratoare, nedefinind aceasta zi lucratoare dupa numarul de ore lucrate. Daca o luna de zile are 22 zile lucratoare, un salariat nu poate folosi mai mult de 22 de tichete de masa. Daca pe de alta parte i s-au dat sa zicem 22 de tichete pentru luna urmatoare si din diferite motive nu se prezinta la lucru, concediu medical, de odihna, etc. el este obligat prin lege sa returneze tichetele de masa catre societate.
Daca se compenseaza orele lucrate cu ore libere platite si in pontaj apare ca prezent in unitate cateva zile din luna urmatoare TREBUIE sa i-se acorde bonuri de masa intrucat se considera ca a lucrat in avans pt luna urmatoare.LOGIC!!!!
:offtopic: Interventie moderator
Aveti posibilitatea de a edita mesajul anterior, daca intre timp nu a intervenit un alt raspuns. Este o incalcare a Regulamentului forumului postarea mai multor mesaje consecutive.