avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COMPENSARE CU ORE LIBERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COMPENSARE CU ORE LIBERE

Buna ziua. In cazul compensarii orelor suplimentare cu ore libere platite, angajatorul nu ar trebui sa acorde cate un bon de masa pentru fiecare 8 ore suplimentare si compensate?Spun pentru fiecare 8 ore din cauza faptului ca se pot compensa de ex. 20 de ore suplimentare cu 20 de zile libere in care se considera cate o ora suplimentara compensata pe fiecare zi.
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 22:33, 11 Septembrie 2008
Stimate domn, va marturisesc sincer, am citit de doua ori...n-am inteles o iota din ce doriti sa ne intrebati.
Incercati sa reformulati.
tichetele sunt acordate pentru zilele lucratoare in care salariatul este prezent la serviciu.
Ele se acorda din cate stiu, conform pontajului.
Daca salariatul apare in pontaj cu 8 ore - alea libere platite - inseamna ca puteti sa-i acordati si bon.
Dvs. cum intocmiti pontajul?
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Pentru 8 ore suplimentare compensate cu ore libere platite se poate acorda un tichet de masa.
asta iseamna ca daca efectuez 32ore suplimentare intr-o luna pot primi 24 de bonuri de masa?parca legea limita la 20 nr bonurilor de masa acordate.am efectuat in mod constant ore suplimentare si nu mi s-au platit astfel
daca stiti asa de bine ce zice legea in acest sens, de ce ne mai intrebati pe noi?
Da,la fiecare 8 ore suplimentare se poate( nu e obligatoriu) acorda cate un bon de masa.

Alte discuții în legătură

Inventar in caz de demisie leony2005 leony2005 Buna ziua Incepand cu data de 15.09 mi-am depus demisia la societatea la care lucrez, dar avand gestiune dansii au solicitat sa facem inventar, lucru pe care ... (vezi toată discuția)
Pontaj cu problema Doina Elena Doina Elena La un supermarket s-a schimbat programul din 8 ore/zi, in 12ore/zi cu 24 h pauza (o zi da una nu). Statul de plata se face cu 8 ore/ zi, adica prezenta: 21 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa vasile13 vasile13 Conform legii 142/1998 la articolul 5 alineat 2 "angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)