avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate BiancaStefania2022

Activitate BiancaStefania2022

Mulțumesc mult pentru răspuns,
Va urma sa adun cumva actele necesare dosarului și se vor cumula 12 luni lucrate . Ideea e ca vreau sa știu cumva cum pot face verificarea. În ce instituție, la ANAF?

Cornel Vasile a scris:

La ANAF puteti intreba despre plata contributiilor.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......

Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.

Bună ziua,urmează să întru în concediu de creștere copilul și pentru dosar va trebui sa am în ultimi doi ani 12 luni lucrate.
As vrea sa aflu dintre toți angajatori care mi-au plătit taxele. Contracte a fost făcut dar nu știu care dintre ei au plătit la stat ceva.
Cum pot afla? Unde trebuie să merg? Ma poate ajuta cineva? Mulțumesc frumos!
Stampila de la Anaf nu este prezenta pe contract.
Am vorbit cu ei sa stau cât am o luna garanție plătită și sigur ca nu au fost de acord.Si nici nu recunosc că ar fi știut de problema din apartament. Dar 2 dintre vecini știu,chiar și administratora.
O idee ar fi sa stau jumătate din garanție, iar celălalta jumătate sa își achite ei facturile venite din urmă pt ca le-ar ajunge. Dar nu, ei vor o luna plătită și sa rămână garanția întreaga.
Oare dacă stau 2 săptămâni ma vor scoate cu politia? Au vreun drept? Mai am și copil..Eu vreau sa plec pt ca ma duc la disperare plosnitele din casa.. Dar pot pleca abia peste 2 săptămâni.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
ynocentta a scris:

Despre ce stampila vorbiti pe contract?
In situatia mentionata,conditionat de clauzele contractual asumate,aveti dreptul sa solicitati rezilierea contractului cu informarea prealabila

Îmi este ca pana la 1 octombrie sa
nu ma trezesc ca ma scoate cu politia afara. Știu ca le-ar fi de ajuns jumătate din garanție sa plătească utilitățile. Și chiar de s-ar depăși (în caz extraordinar, le-aș oferi diferența)

cyan a scris:

Ii plătiți asa cum vreți dvs, nu cum vrea ei. Le spuneți ca plecați su ca garanția va acoperi jumătate din septembrie și restul facturile. Cererile dovada înregistrării contractului la ANAF daca nu vor sa înțeleagă și sa fie de acord cu ce le propuneți, și ke spuneți ca sanctiunea pentru neplata impozitului pe închiriere este substanțială. Asta asa, ca o aluzie la ce se poate întâmpla în caz de nesimțire și ploșnițe.
Avea obligația sa va asigure condiții optime de locuit și nu cu insecte.
Procedați asa cum v-am spus, faceți poze la apartament ca să aveți dovezi ca nu l-ati distrus cât ati locuit acolo, ura și la gară.

M-am gândit sa stau jumătate din garanție și cealaltă jumătate ii va acoperi costurile. Asta înseamnă că nu are sens acum sa-i mai pletesc pe încă o lună asa cum ar vrea. Eu vreau sa plec cât mai curând (din cauza acelor insecte de care ei au *omis* sa spună. Bănui ca știau) . De la 1 octombrie. Dar ei insista sa le plătesc luna întreaga, de pe 15 sept-15 octombrie și apoi garanția sa acopere facturile ce vor veni cu 1 lună în urmă. Sunt niște sume mici lunar.. Deci ar ajunge jumătate.
Contractup nu știu dacă este înregistrat la ANAF
Bună ziua,
Am închiriat un apartament cu 2 camere acum ceva timp. Am aflat a doua zi ca sunt probleme cu plosnitele dar deja plătisem și am crezut ca sunt zvonuri. I-am întrebat pe proprietari și ei au negat
Pe parcursul șederi copilul a fost muscat frecvent dar ma crezut ca sunt mușcături de țânțari. Acum 2 luni maxim am găsit o plosnita și am bănuit ca este din vecini pt ca stau între 2 apartamente cu aceste probleme. Luna aceasta am descoperit ca sunt mult mai multe insecte de genul acesta in casă și am sursa mușcăturile de acolo provenea. Am discutat cu proprietari și le-am spus ca ma mut. Discuția a avut loc pe data de 14 iar pe 15 era data de plata. (au fost chemati mai devreme de 14,dar nu au venit) și ei așteaptă ca eu sa le fac plata pe încă o luna și apoi sa plec. Am o luna garanție plătită și as vrea sa stau o parte din luna și o parte sa le rămână pt facturi și dacă este necesar am sa completez... Dar ei nu vor. Eu am contract cu ei dar nu are nici o stampila... Ce as putea sa fac?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!