Citez din nou:,,G.întrucât guvernul țării s-a angajat, cu ocazia Summitului pentru fete din iulie 2014, să reducă până în 2021 cu o treime numărul de fete care se căsătoresc la vârste între 15 și 18 ani, să elimine căsătoriile între copii cu vârsta sub 15 ani până în 2021 și căsătoriile între minori până în 2041"
Citez:,,Reglementarea anterioară (Codul Familiei) stabilea că vârsta minimă pentru încheierea căsătoriei este diferenţiată în funcţie de sex, 18 ani pentru bărbat şi 16 ani pentru femeie, iar în mod excepţional, pentru motive temeinice minora se putea căsători şi înainte de împlinirea vârstei minime, de la 15 ani, dar cu încuviinţarea dată, după caz" Si din câte știu,daca părinți mei sunt deacord nu are ce să-i faca ,plus de asta inainte de a întreține relatii sexuale cu acest baiat ,am fost violată...????
Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de mine) și cu tatăl nu țin legătura,pentru ca nu-l interesează de mine și și-a refăcut viața (părinții mei au fost doar în concubinaj) sunt și însărcinată în luna a 6a și când voi naște voi avea 15 ani jumatate ,doar că mama ar dori să plece în străinătate cât mai curând din cauza unor probleme, vrea să știe dacă se poate face ceva in legatura cu situația aceasta (ea la naștere n-are cum să fie) si eu nu ma pot deplasa in străinătate cu ea pentru că-mi continuii liceul și nu vreau să-mi pierd studiile ,se poate face ceva acum pentru a nu avea probleme la recunoașterea copilului sau a iesirii din spital??(Ca și cum sa ma aiba sub aripa lui ,avem domiciuliu ,el lucreaza ,eu imi continui studiile, și mama este deacord în afara faptului ca tatăl nu-i pasa de mine de cand aveam 3 săptămâni)