avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face?

Bună!Am 15 ani și iubitul meu are 22 de ani , și aș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el,mama este deacord (defapt ar vrea sa scape de mine) și cu tatăl nu țin legătura,pentru ca nu-l interesează de mine și și-a refăcut viața (părinții mei au fost doar în concubinaj) sunt și însărcinată în luna a 6a și când voi naște voi avea 15 ani jumatate ,doar că mama ar dori să plece în străinătate cât mai curând din cauza unor probleme, vrea să știe dacă se poate face ceva in legatura cu situația aceasta (ea la naștere n-are cum să fie) si eu nu ma pot deplasa in străinătate cu ea pentru că-mi continuii liceul și nu vreau să-mi pierd studiile ,se poate face ceva acum pentru a nu avea probleme la recunoașterea copilului sau a iesirii din spital??(Ca și cum sa ma aiba sub aripa lui ,avem domiciuliu ,el lucreaza ,eu imi continui studiile, și mama este deacord în afara faptului ca tatăl nu-i pasa de mine de cand aveam 3 săptămâni)
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
Necunoscut030720, utilizator
Cel mai recent răspuns: Necunoscut030720 , utilizator 15:07, 21 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ș dorii să știu dacă mă pot căsători la 15 ani cu el

nu
cu acordul mamei, te poti casatori la 16.
iubitul ala al tau, poate raspunde penal pt sex cu minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
si mama ta ar trebui sa raspunda pt neglijenta grava si decazuta din drepturile parintesti, la fel si tatal tau.
Citez:,,Reglementarea anterioară (Codul Familiei) stabilea că vârsta minimă pentru încheierea căsătoriei este diferenţiată în funcţie de sex, 18 ani pentru bărbat şi 16 ani pentru femeie, iar în mod excepţional, pentru motive temeinice minora se putea căsători şi înainte de împlinirea vârstei minime, de la 15 ani, dar cu încuviinţarea dată, după caz" Si din câte știu,daca părinți mei sunt deacord nu are ce să-i faca ,plus de asta inainte de a întreține relatii sexuale cu acest baiat ,am fost violată...????
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
Necunoscut030720, utilizator
Citez din nou:,,G.întrucât guvernul țării s-a angajat, cu ocazia Summitului pentru fete din iulie 2014, să reducă până în 2021 cu o treime numărul de fete care se căsătoresc la vârste între 15 și 18 ani, să elimine căsătoriile între copii cu vârsta sub 15 ani până în 2021 și căsătoriile între minori până în 2041"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, de exemplu daca eu am 14 ani si am o iubita de ... Robi69 Robi69 Am o intrebare ,de exemplu daca eu am 14 ani si am o iubita de 25 cu care am întreținut relați sexuale in o excursie fară ca mama mea sa stie ca am facut ... (vezi toată discuția)
Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)
Vreau sa fac sex cu iubita dar ce voi pati daca mama ei afla? VladMihnea VladMihnea Buna ziua, ma numesc Vlad si am 18 ani. Am o intrebare la care nu stiu raspunsul... De 4 luni am o iubita in varsta de 15 ani; desi nu e de mult timp iubita ... (vezi toată discuția)