Bun, am aflat ca imobilul/casa este in posesia verisiorului printr-un contract de intretinere. Acest contrat de intretinere intra in categoria de "donatie deghizata"? Se poate ataca in instanta?
Buna ziua!
Va prezint si eu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au hotarat sa lase casa mostenire unuia dintre nepoti.
Familia arata cam asa: Bunicii au doi copii, x si y (y fiind tatal meu). x (unchiul meu) are doi copii (verii mei). Eu de cand m-am nascut si pana in prezent am locuit in aceasta casa impreuna cu parintii si bunicii. In ultii ani unul dintre nepoti (varul meu) s-a dat cu binisorul pe langa bunici pe motivul ca el are grija de ei, ca ii duce la doctor samd (in conditiile in care noi locuiam cu ei in casa si ii vegheam mai mereu) pentru a beneficia de mostenire. Dupa moartea bunicului meu, tensiunile au crescut intre parintii si varul meu, lasadu-se cu diverse neintelegeri si certuri. Am crezut ca sunt chestii de moment. Dar de cateva zile ni s-a adus la cunostinta de catre acel var ca el este proprietarul pe casa si loc, oferindu-ne doua variante, ori facem cu spune el ori plecam.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Cum pot verifica daca bunicii i-au vandut/lasat mostenire casa si locul varului meu? Mentionez ca niciunul dintre noi (eu,mama si tata) nu am fost instiintati despre aceasta schimbare.
-Daca bunicii chiar au lasat mostenire sau au vandut varului meu, este vreo cale legala prin care tatal meu poate contesta? Banuiesc ca varsta bunicului era peste 80 de ani cand s-au facut posibilele acte.
-Presupunand ca nu mai este nimic de facut decat sa evacuam locuinta (noi neavand nicio problema cu asta) varul meu ne poate interzice in vreun fel sa ne luam bunurile si plecam? Am fost amenintati toti de catre el ca daca nu o sa fie prezent cand incepem mutarea bunurilor si daca nu avem bon fiscal la ele sa facem dovada "o sa avem probleme in instanta".
Imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare sau gramatica, sper ca m-am facut inteles...