avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va prezint si eu urmatoarea situatie: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va prezint si eu urmatoarea situatie: Bunicii mei ...

Buna ziua!
Va prezint si eu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au hotarat sa lase casa mostenire unuia dintre nepoti.
Familia arata cam asa: Bunicii au doi copii, x si y (y fiind tatal meu). x (unchiul meu) are doi copii (verii mei). Eu de cand m-am nascut si pana in prezent am locuit in aceasta casa impreuna cu parintii si bunicii. In ultii ani unul dintre nepoti (varul meu) s-a dat cu binisorul pe langa bunici pe motivul ca el are grija de ei, ca ii duce la doctor samd (in conditiile in care noi locuiam cu ei in casa si ii vegheam mai mereu) pentru a beneficia de mostenire. Dupa moartea bunicului meu, tensiunile au crescut intre parintii si varul meu, lasadu-se cu diverse neintelegeri si certuri. Am crezut ca sunt chestii de moment. Dar de cateva zile ni s-a adus la cunostinta de catre acel var ca el este proprietarul pe casa si loc, oferindu-ne doua variante, ori facem cu spune el ori plecam.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Cum pot verifica daca bunicii i-au vandut/lasat mostenire casa si locul varului meu? Mentionez ca niciunul dintre noi (eu,mama si tata) nu am fost instiintati despre aceasta schimbare.
-Daca bunicii chiar au lasat mostenire sau au vandut varului meu, este vreo cale legala prin care tatal meu poate contesta? Banuiesc ca varsta bunicului era peste 80 de ani cand s-au facut posibilele acte.
-Presupunand ca nu mai este nimic de facut decat sa evacuam locuinta (noi neavand nicio problema cu asta) varul meu ne poate interzice in vreun fel sa ne luam bunurile si plecam? Am fost amenintati toti de catre el ca daca nu o sa fie prezent cand incepem mutarea bunurilor si daca nu avem bon fiscal la ele sa facem dovada "o sa avem probleme in instanta".
Imi cer scuze pentru eventualele greseli de exprimare sau gramatica, sper ca m-am facut inteles...
Cel mai recent răspuns: Miros Dorin , utilizator 14:08, 27 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti verifica situatia imobilului prin intermediul camerei notarilor publici a judetului respectiv sau camera notarilor publici Bucuresti ptr B ptr verificarea instrainarii imobilului.
Mai puteti solcita informatii la taxe si impozite sau cadastru.
Contestarea instrainarii se poate face functie de metoda de instrainare, daca s-a facut prin mostenire fara a se declara toti mostenitorii, sau prin vanzare trebuie demonstrata plata tranzactiei, sunt mai multe variante.
Nu va poate interzice sa va recuperati bunurile, puteti apela politie daca devine violent sau recalcitrant.
Intai trebuie stabilit cine este proprietarul imobilului, puteti apela chiar si la politie prin depunerea unei plangeri impotriva varului, politia ii poate cere documentul de proprietate. Mergeti la politie si solicitati sprijin pentru clarificarea situatiei, este un litigiu civil si politia poate interveni.
Bun, am aflat ca imobilul/casa este in posesia verisiorului printr-un contract de intretinere. Acest contrat de intretinere intra in categoria de "donatie deghizata"? Se poate ataca in instanta?
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
Miros Dorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - 20 de nepoti petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati cum voi putea intra in posesia unui loc de casa care a fost al bunicii mele si cat de costisitoare va fi toata ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,sau nu ? gigelas gigelas Cetateanul X,construieste o casa,in anul 1957,fara autorizatie de constructie (cica,pe atunci nu prea existau astfel de autorizatii). In 1958,se ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala redusa in dauna fiului din prima casatorie ionmoisil ionmoisil - bunicii a si b au avut 2 fii, x si y; - certificat de mostenitori in urma decesului bunicului a in cotele legale pentru bunica b si cei doi fii x si y ;- ... (vezi toată discuția)