Avokitten a scris:
nu conteaza cati copii au avut copii bunicii deoarece tot aceasi cota vor mosteni.
Cum sa nu conteze!? Conteaza
tocmai pentru ca aici mostenirea nu se imparte pe capete (20 de nepoti), ci pe tulpini (nr. de copii ai bunicii), asa cum ati si sugerat de altfel pe randul 3.
1. Nepotul sau nepotii al/ai carui parinte (fiu/fiica a bunicii) este in VIATA primesc
zero. (este/sunt inlatutat/i de la mostenire de catre parintele in viata).
2. Nepotul X al carui parinte (fiu/fiica a buncii) este predecedat (decedat inaintea bunicii) primeste partea care s-ar fi cuvenit parintelui sau.
Partea lui X = 1/nr. de copii ai buncii.
3. Nepotii Y, Z...(2, 3 sau cati ori fi) ai carui parinte este predecedat impart intre ei in mod egal partea care s-ar fi cuvenit parintelui lor.
Partea lui X = partea lui Y+ partea lui Z + partea lui ...(cati or fi, daca or mai fi)
4. Nepotul/nepotii al/ai carui parinte a decedat dupa bunica (mostenire prin retransmitere) trebuie sa faca dovada ca a/au acceptat mostenirea parintelui sau/lor, altminteri nu capata nimic nici de la bunica.
5...etc.
Partea lui X (rezultatul de la pct. 2) este mai mare decat zero (rezultatul de la pc.1), este mai mare decat partea lui Y, dar este egala cu partile adunate ale lui X si Y.
petru3 a scris:
dintre care 3 nepoti cer diferite sume de bani
Conteaza al naibii daca acesti 3 nepoti sunt frati intre ei (caz in care sumele pe care le pretind nu ar putea sa fie "diferite", ci egale), daca sunt veri intre ei, daca doi sunt frati intre ei si veri cu cel de-al treilea, daca parintele lor e in viata sau ingropat ...etc.
Conteaza daca userul @petru 3 este singurul copil al tatalui sau ori daca mai are si frati/surori.
Si ... :) daca am adresat o intrebare, cu siguranta n-am facut-o ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu-mi sta in fire.
De aceea este bine sa raspundeti la intrebarile ce va sunt adresate de catre avocat, chiar daca nu vedeti relevanta raspunsului. (caci uneori nici nu va puteti imagina cata relevanta poate sa capete un amarat de amanunt).