avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de sfatul vostru din nou. multumesc.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de sfatul vostru din nou. multumesc.

Am o intrebare si am nevoie de sfatul vostru din nou.
Pe scurt voi spune povestea dar sper sa o si expic bine.
De 18 ani x da pamant intavilan lui y ( neam nepot) sa-l munceasca cu conditia sa-i dea si lui din roade fiind batran fara alceva in schimb, x plateste dari la stat impozit, 2 ani a fost ok intelegerea , inca vreo catva ani o cam scalda y uita ce datorii are fata de x , in prezent dupa atatea ani x se duce la y si-i spune ca vinde pamantul fiindca el este de rea credinta (y)adica, x este batran etc, y injura face scandal ........, vine un vanzator il ia la goana cum se spune omul pleaca, x nu intelege care e problema lui y ca doar nu este pamantul lui, y are lucerna pe pamant nu stiu cat cam 4700 mp cred atat este pamantulsau mai mult, y spune cal cumpara el, fiind nepot y , x il crede si sune ok, .
problema care este eu i-am scris o scrisoare pe cale amiabila rugandul sa 1 ori paraseste pamantul, ori il cumpara, acesta imi raspunde , il voi cumpara dar nu ca cat vrea x ,ok atunci lasa-l pe x inpace si vb cu mine am tot dreptul sa hotarasc ce sa fac cu acel pamant sunt proprietar de drept.a mai trecut un an si nimic, lucerna creste , x plateste si y se imbogateste.
intrebarea mea. ce as putea face daca , acest y este recalcitrant, injura, face scandal si nu se baga nimeni la nimic, a fost chemat si la politie o data a sus ca-l cumpara dar tot necumparat este si azi.
sper ca am scris ceva sa se inteleaga, va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: incepator c.j , utilizator 23:09, 7 Aprilie 2011
Singurul in drept sa se pronunte si sa dispuna in favoarea cui instraineaza pamantul ,
este este X care detine calitatea de proprietar al pamantului
Buna seara, multumesc pentru raspuns stiu asta, este vb de bunicul meu acum 18 ani traia si bunica dupa ce a murit bunica sa stricat treaba , bunicul este batran nu l-a dat de tot cadou , a vrut sa-l ajute pt ca era mai amarat acum nu mai este asa ...., bunicul m-a rugat in nenumarate randuri sa fac ceva insa eu nu pot sa ma scandalizez daca am spus corec , acel om este rau iti da si in cap are un frate av desi nu stiu cat s-ar baga, eu am grija de bunicul meu el vrea sa nu-l mai lase sa il calce pt ca nu-l merita atatea ani nu ne-am bagat pt ca am spus ,, tu la-i dat acum noi ce sa facem?,, poate sa-l dau in judecata, dar este normal da bunicul este proprietar ? sa ma duc la politie ? sa ma duc sa-i tai lucerna ? sa ma bat cu el?
am nevoie de indrumare fara a face scandal .E u vb in numele bunicului meu , el are 86 de ani, este bolnav, nervos si asta vrea ca eu sa fac ceva si nu stiu ce .
Am uitat sa spun este o problema de familie .
este unic proprietar bunicul sau a fost si bunica proprietara?
si bunica, era pamantul ei. nepotul era al fratelui ei asa a fost familia noastra sa se ajute, fiind la tara dar sunt multi care nu merita asta, imi pare foarte rau ca nu am luat masuri mai de mult si am lasat asa , eram prea mici. multumesc.

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor anulat dupa ce s-a vandut bunul prin contract de vanzare-cumparare Alexandrina Mihai Alexandrina Mihai Sotii , X si Y au un apartament proprietate, in cote de 1/2 fiecare. X lasa lui Y, prin testament autentificat, cota ce o detine. X moare iar Y dezbate ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)