avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de sfatul vostru din nou. multumesc.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de sfatul vostru din nou. multumesc.

Am o intrebare si am nevoie de sfatul vostru din nou.
Pe scurt voi spune povestea dar sper sa o si expic bine.
De 18 ani x da pamant intavilan lui y ( neam nepot) sa-l munceasca cu conditia sa-i dea si lui din roade fiind batran fara alceva in schimb, x plateste dari la stat impozit, 2 ani a fost ok intelegerea , inca vreo catva ani o cam scalda y uita ce datorii are fata de x , in prezent dupa atatea ani x se duce la y si-i spune ca vinde pamantul fiindca el este de rea credinta (y)adica, x este batran etc, y injura face scandal ........, vine un vanzator il ia la goana cum se spune omul pleaca, x nu intelege care e problema lui y ca doar nu este pamantul lui, y are lucerna pe pamant nu stiu cat cam 4700 mp cred atat este pamantulsau mai mult, y spune cal cumpara el, fiind nepot y , x il crede si sune ok, .
problema care este eu i-am scris o scrisoare pe cale amiabila rugandul sa 1 ori paraseste pamantul, ori il cumpara, acesta imi raspunde , il voi cumpara dar nu ca cat vrea x ,ok atunci lasa-l pe x inpace si vb cu mine am tot dreptul sa hotarasc ce sa fac cu acel pamant sunt proprietar de drept.a mai trecut un an si nimic, lucerna creste , x plateste si y se imbogateste.
intrebarea mea. ce as putea face daca , acest y este recalcitrant, injura, face scandal si nu se baga nimeni la nimic, a fost chemat si la politie o data a sus ca-l cumpara dar tot necumparat este si azi.
sper ca am scris ceva sa se inteleaga, va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: incepator c.j , utilizator 23:09, 7 Aprilie 2011
pai atunci nici nu se pune problema de vanzare, intai trebuie sa se faca succesiunea dupa bunica. cota de 1/4 este a bunicului si cota 3/4 este a copiilor. mergeti la notar, va stabili cotele fiecarui mostenitor si dupa aceea puteti face vanzarea (se poate face in aceeasi zi, ca act succesiv). pamantul nu e doar al bunicului, asa ca, de comun acord, mostenitorii isi vor vinde cotele cui vor crede de cuviinta. aaaa, batran si bolnav fiind, bunicul poate renunta la succesiunea dupa bunica dvs si atunci masa succesorala se imparte numai la copii. va spun asta pt ca, in momentul cand bunicul dvs nu va mai fi, nu va mai trebui sa faceti succesiunea pt ce i se cuvine lui dupa sotie, ci doar pt cota lui de proprietate (iesiti mai ieftin la notar).
multumesc, fiind vb de un pamant extravilan , un titlu pe numele bunicului acum t ani asa se faceau actele titlul iar la rtara cu e tatae ( ca-l iubesc mult tacanit cum este),apare singur,
acum citind ce mi-ati scris am inteles intrebarea dv. - cu atentie.
sunt deacord cu tot ce spuneti dar........... individul nu face nimic, nici nu vine sa vb, nici nu pleaca sa-i lase pamantul in pace , nici nimic, iara bunicul meu care este un nervozat ma toaca la cap sa fac ceva , ce sa fac habar nu am. sarumana inca o data ca ati avut timp sa-mi scrietii.
atunci bunicul este unic proprietar. nu stiu daca toti notarii fac contracte de vanzare cumparare pt renta viagera. in cazul asta ar putea vinde direct de pe titlu. insa, daca nu se va face, trebuie sa angajati un inginer topograf care sa faca masuratorile la pamant, ca sa il intabulati in cartea funciara. numai asa l-ar putea vinde cu acte autentice. ce ati putea face dvs, este sa ii cautati un cumparator, un alt cumparator daca nepotul nu face nimic.
a trecut ceva timp de cad nu v-am spus nimic legat de acest subiect, insa va scriu acu pt ca acum am rezolvat.
Va multumesc tuturor.
Mi-au fost de mare ajutor discutiile cu voi si sfaturile voastre.
Cu tot respectul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor anulat dupa ce s-a vandut bunul prin contract de vanzare-cumparare Alexandrina Mihai Alexandrina Mihai Sotii , X si Y au un apartament proprietate, in cote de 1/2 fiecare. X lasa lui Y, prin testament autentificat, cota ce o detine. X moare iar Y dezbate ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)