avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatie de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatie de intretinere

Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron.
locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte fetei(certificat de mostenire,iar baiatul a renuntat la mostenire)care s-a mutat cu ea,toate bune si frumoase pana acum,problema insa e urmatoarea:fata batranei cum a vazut actele a inceput sa faca nebunii :O .Nu are grija de batrana,nu o spala,nu-i da de mancare,de teren nu mai vorbim ca nu-l munceste,plus ca-i 'mananca' si amarata de pensie.Intrebare:nepotul batranei(fiul femeii)a cautat mai multe rezolvari,(batrana nu vrea sa plece din casa ei si pace iar cu maica-sa nu se poate vorbi),poate face ceva legal?Pe nepot nu-l intereseaza casa ,teren ,avere,vrea doar sa-i aline batranetea femeii care l-a crescut si educat de la varsta de 1 an.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:37, 23 Aprilie 2013
In primul rand certificatul de mostenitor se elibereaza in cadrul dezbaterii succesorale, succesiunea se deschide prin moarte. Deci doamna nu a putut sa i transmita imobilul prin certificat de mostenitor fiind in viata.
Poate i a facut testament, in acest caz , tot doamna este proprietara, urmand ca la decesul acesteia , fiica sa prezinte testamentul la dezbaterea succesiunii.
Alta varianta ar fi ca batrana sa fi facut un contract de donatie sau vanzare cumparare cu sau fara clauza.
Reveniti cu situatia juridica reala ca sa va putem sfatui.
Deci,certificat de mostenitor de pe urma defunctului x,(deci a tatal fetei,respectiv sotul batranei),cu bunuri imobile:y
natura succesiunii:legala
sunt straini de succesiune:
doamna x sotia(in cazul nostru ,batrana)
domnul x fiul
mostenitori:
doamna y fiica,care mosteneste cota de 1/1 parti.(care locuieste cu batrana)
Au facut succesiunea batranului,corect dar dupa moartea batranei ramane doamna y(fiica)proprietara sau se face iar succesiune (impreuna cu fratele)?Va multumesc
Renuntand la mostenire atat batrana cat si celalalt copil , fata a mostenit doar partea batranului, daca bunul este comun, trebuie dezbatuta succesiunea , la decesul acesteia, pentru partea ei de 1/2 din imobil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Amenintata in propria casa va salut, am o cunostinta X care este orfana de ambii parinti. mentionez ca erau parinti adoptivi. dupa moartea mamei sale i-a revenit prin testament o ... (vezi toată discuția)
Testament CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 speta: x o femeie in varsta de 80 ani doreste sa lase prin testament un apartament lui y insa x are rude si anume frati si surori, copii nu are, sotul a ... (vezi toată discuția)