avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenintata in propria casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenintata in propria casa

va salut,

am o cunostinta X care este orfana de ambii parinti. mentionez ca erau parinti adoptivi.
dupa moartea mamei sale i-a revenit prin testament o anumita parte din bunurile acesteia. X era inca copila asa ca tatal sau a primit o alta doamna Y in casa cu sarcina de "a avea grija de fata si de treburile casei". la scurt timp dupa ce fata a implinit 18 ani, tatal ei a fost diagnosticat cu cancer, acesta decedand subit in iarna dintre anii 2004-2005. doctrorii ii prescrisesera morfina, medicament administrat de persoana Y. dupa moartea batranului X si cu fratelei ei vitreg (batranii mai aveau un baiat asezat la casa lui)s-au decis sa faca succesiunea dupa care au vrut sa vanda imobilul pe care il detineau batranii. moment in care Y s-a decis ca e momentul sa scoata un act facut de tatal fetei pe patul de moarte de fata cu un notar, act in care se stipula ca jumatate din averea batranului revine lui X (fetei)si jumatate lui(Y), in speranta ca se va ocupa de inmormantare si celelalte. in testament batranul specifica faptul ca are un singur copil si anume X (fata adoptata).reamintesc ca batranului ii administra morfina chiar beneficiarul in parte al testamentului si anume Y.
intrebarea mea este se poate inlatura acel testament intrucat batranul e clart ca nu era prea lucid din moment ce nu si-a adus aminte ca are un fiu de sange.
acum Y a intentat proces pentru ca apartamentul (care este amenintat sa fie scos la licitatie din cauza restantelor) sa nu poate fi vandut si si-a adus si fiul sa locuiasca acolo, el avand niste conjuncturi ce o inspaimanta pe fata. ce se poate face?

va multumesc anticipat

Daniel Radu
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 09:24, 27 August 2005

cred ca in functie de natura bolii defunctului ... si daca aceasta boala ii influenta discernamantul se poate ataca testamentul. sau daca efectul morfinei ii influenta judecata. dar totusi .. testamentul a fost facut in fata notarului public !!

daca defunctul nu avea discernamant ... banuiesc ca notarul ar fi realizat repede asta .. si nu ar mai fi incheiat actul.

mai cred ca depinde mult.. de avocat ... sansele de reusita.
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire? corina danila corina danila As dori sa aflu daca am vreun drept de mostenire dupa matusa mea care are 89 de ani si isi imprastie averea . Eu, fratele meu vitreg si inca o ruda infiata ... (vezi toată discuția)
Obligatie de intretinere agromav agromav Batrana 85 ani,vaduva cu 2 copii(fata si baiat),si cu o pensie de 300 ron. locuieste la tara(are casa mare si vreo 4 hectare pamant).A dat acte ... (vezi toată discuția)
Nu stie ce drepturi ii revin dupa ce a ramas orfana de ambii parinti o fata a fost adoptata iar de curand tatal adoptiv a decedat. masa sa adoptiva a decedat de asemenea cu 5 ani in urma iar tatal ei a luat o terta persoana care ... (vezi toată discuția)