nu stie ce drepturi ii revin dupa ce a ramas orfana de ambii parinti
o fata a fost adoptata iar de curand tatal adoptiv a decedat. masa sa adoptiva a decedat de asemenea cu 5 ani in urma iar tatal ei a luat o terta persoana care "sa aibe grija de fata". inainte de a deceda, tatal fetei a lasat un testament prin care ii lasa persoanei respectiva parte din bunurile mobile si imobile testament care fata crede ca o nedreptateste pe ea care are acum de tras si dupa urma persoanei care trebuia sa o ajute. nu stie ce poate face pentru a scapa de ea
La prima vedere trebuie in primul rand atacat testamentul. Este nevoie insa de mai multe detalii. Le puteti trimite la cristinascripa@yahoo.com. Av. Cristina S.
Trebuie vazut in primul rand cum s-a facut adoptia, adica cu efecte depline sau nu. Apoi, daca este cu efecte depline trebuie atacat testamentul. Cand a decedat tatal?
detalii: dupa ce a decedat mama adoptiva a fetei, tatal ei a adus o femeie din provincie pentru a avea grija de fata. dupa trei ani tatal i-a facut femeii respective contract de chirie pe o perioada de 10 ani (valabil pana in 2011). cand tatal fetei a cazut la pat (octombrie 2004), aceasta femeie a avut grija ca acest om sa-i lase ceva la moartea sa. testamentul a fost facut pe data de 23.12.2004 (cu doua zile inainte de moartea tatalui) fara stirea fiicei sale (majora) care a aflat de-abia dupa trei saptamani de la deces. tatal fetei mai avea un fiu legitim dintr-o casatorie precedenta celei cu mama fetei. acest fiu deja a specificat ca va intenta proces intrucat isi doreste si el o parte din bunuri. as vrea sa stiu ce poate face fata pentru ca ea este obligata sa locuiasca in aceeasi casa cu acea femeie si fiul ei (23ani) adus in casa dupa moartea tatalui fetei. cei doi nu contribuie cu nimic la cheltuielile casei asteptand ca totul sa fie facut si platit de fata care nu-si doreste decat sa poata da bacalaureatul in liniste.
Amenintata in propria casa
va salut,
am o cunostinta X care este orfana de ambii parinti. mentionez ca erau parinti adoptivi.
dupa moartea mamei sale i-a revenit prin testament o ... (vezi toată discuția)
Testament si mostenire
Incerc sa fiu cat mai succinta. Mama detine un apartment, a facut testament unui nepot de al ei (varul meu) acum cativa nai. Acum ii pare rau si vrea sa imi ... (vezi toată discuția)