avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Activitate cazimir0prea

Activitate cazimir0prea

Deci deși am 2/3, în urma unui proces de ieșire din diviziune pot pierde tot?
Sigur, voi primi o despăgubire (sultă) însă pe mine mă interesează doar imobilul.
Există vre-o altă variantă ca în calitate de proprietar majoritar să dobândesc și restul din proprietate ?
Anexa la H.G. nr. 295/2021:
Articolul 50(1) La solicitarea instituțiilor sau a persoanelor interesate, S.P.C.L.E.P., în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, participă la organizarea unor activități în teren, de preluare a cererii, a documentelor și informațiilor necesare eliberării actelor de identitate și dovezilor de reședință, folosind echipamentele din dotare, pentru persoanele:
a) netransportabile sau internate în unități sanitare ori în unități de ocrotire socială;
b) reținute, arestate ori care execută pedepse privative de libertate;
c) care locuiesc în localități izolate sau aflate la distanțe mari de serviciul public comunitar de evidență a persoanelor.


Deci, teoretic, aveţi posibilitatea să solicitaţi deplasarea unui funcţionar de la evidenţa persoanelor în vederea preluării cererii prezentând în susţinere o dovadă.
Iesire din indiviziune. Dețin 2/3 dintr-un imobil. Cealaltă cotă de 1/3 este deținută de o mătușă. Menționez că mătușa mea este cea care locuiește la acea adresă, are și domiciliul din buletin la acea adresă, ea neavând alte proprietăți.

Întrucât nu ne-am înțeles pe cale amiabilă, eu dorind să cumpăr cota ei de 1/3 și să mă mut cu familia în acel imobil, am înțeles că singura soluție este un proces de "ieșire din indiviziune".

Întrebare: ce prevede legea în cazul ieșirii din indiviziune, mai precis cum se interpretează legea în cazul meu? Faptul că dețin mai mult de jumate din imobil contează? Sau faptul că ea locuiește acolo e mai important în acest caz (ea neavând altă locuință)?

Vă mulțumesc.
Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene în urmatoarele conditii:
1) ...se legitimeaza cu cartea de identitate valabilă...
2) ...

Daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile de iesire din tara, seful punctului de trecere a frontierei dispune intreruperea calatoriei.

Poliția de frontieră: [ link extern ]