Buna ziua.
Exista vreo lege sau regulament care sa nu dispuna eliberarea pensiei unei persoane decedate catre rude? Matusa mea a decedat pe data de 27/12/2021 iar cei de la Casa Pensiilor au refuzat eliberarea pensiei pt luna decembrie pe motiv ca nu a decedat in ultima zi a lunii! Este posibil asa ceva? Multumesc anticipat pt raspuns!
Angajatorul doreste sa lucram de acasa. Am acceptat si am semnat un contract care prevede munca la domiciliu dar la perioada scrie "nedeterminat cu proba trei luni.." Am mai fost o data in proba 3 luni, apoi 6 luni si dupa aceea abia am fost angajata permanent. Nu inteleg, ea ma poate concedia in aceasta perioada de proba? Apoi mi a spus sa demisionez pt a inceta actualul contract. In acest caz, daca ea va semna contractul nou iar eu nu demisionez, care contract ramane valabil? Am suspiciuni ca doreste sa plec din firma si nu gaseste solutia potrivita. Am fost singura angajata cu performante din ultimii 3 ani, dar se cauta un tap ispasitor pt o situatie despre care nu pot da detalii. Multumesc!
Daca partile au ajuns la un consens, puteti merge la notar.
Mai exista si varianta instantei + mediator, pentru a putea recupera integral taxa de timbru achitata. Din acest punct de vedere costurile sunt mai mici in cea de a doua varianta
Multumesc pt raspuns! Am uitat sa mentionez ca nu este vorba despre o mostenire, ci despre un teren cu suprafata de 100 mp, impartit la doi proprietari, fiecare avand 50 mp. In actele de proprietate nu se precizeaza care lot revine fiecaruia, iar unul dintre ei, respectiv tatal meu, doreste sa ridice o mica constructie, de aceea vrea sa faca aceasta iesire din indiviziune, pt a-si putea scoate certificatele necesare.
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesarea pt iesirea din indiviziune si unde trebuie depusa cererea. Precizez ca proprietarii sunt de comun acord privind partea fiecaruia ce-i va reveni in urma iesirii din indiviziune.
petranaurel
Exact la acelasi lucru s-a gandit si tatal meu. Sa apelam la alpinisti utilitatri. Nu este doar tam...it, este si inconstient, pt ca oricand se pot desprinde alte bucati de polistiren, acoperite cu mortar, si poate fi ranit, el sau alt membru al familiei, mai ales ca si-au creat un loc de recreere, sa zic asa, chiar langa perete.
carmen03
Nu, a fost construita chiar la limita. Probabil au avut acordul lui, al vecinului, atunci cand au ridicat casa, pt ca altfel nu puteau executa lucrarile de tencuire si izolatie fara sa intre in curte.
Domnule, problema dvs este mult mai complicata, nici nu exista comparatie cu cea descrisa de mine. imobilul nu l-am ridicat eu, nu i-am distrus gardul, nu i-am luat din teren. Doar i-am cerut permisiunea sa intru pt a repara 1 m2 de perete, atata tot. Asta nu inseamna ca ii distrug proprietatea si nici ca ii iau din teren. Este obligat sa-mi permita accesul, iar daca nu o va face de bunavoie, va fi silit de instanta, plus ca va plati cheltuielile de judecata si chiar daune cominatorii.
Va inteleg, din cate ne-ati spus aici, situatia este destul e complicata si la prima vedere, va sustin, insa este diferenta f mare intre situatia dvs si a mea.
electricnel
Multumesc! Asta doream, articolul. La sugestia unui avocat, voi scoate acest articol, iar impreuna cu o scrisoare, in care ii voi atrage atentia si asupra pericolului ce-l prezinta bucatile de tencuiala ce se pot desprinde oricand, le voi trimite vecinului, cu confirmare de primire. Cine stie, poate se va razgandi, de teama ca va fi obligat la plata celtuielilor de judecata. Zic eu.
kzoli
Am cumparat casa anul trecut. Nu se pune problema unor discutii anterioare, nu am socializat, doar un "buna ziua" atunci cand ne intalneam o data pe saptamana, poate. Nu am stiut cum se numeste pana cand nu am batut la poarta dumnealui pt a-i cere acordul sa intram in curte pt reparatii. Ghinionul meu! Probabil a avut discutii cu fostul proprietar si isi varsa frustrarea pe mine.
HeniuV
Nici nu se punea problema ca vom lasa mizerie sau ca vom distruge ceva in curtea dumnealui! Cee ce nu inteleg este dc trebuie sa-l platesc pt a-mi permite accesul in curte, atat timp cat legea este de partea mea. Voi merge la primaria de sector, sa discut cu cineva de la Disciplina in constructii, poate interventia dumnealor va rezolva conflictul si nu vom mai ajunge in instanta.
Va multumesc pt raspuns!
Mediatorsm
Va dati seama ca exact asta imi doresc! Nu vreau sa ajung in instanta, este posibil sa dureze procesul iar eu nu dispun de timp. Sper sa rezolv pe cale amiabila, cu ajutorul celor de la disciplina in constructii.
Poate ne va raspunde, totusi, cineva. Stiu ca exista o lege in acest sens, vecinii sunt obligati sa-ti permita accesul in curte pt reparatii de consolidare a locuintei. Nu trebuie sa ajungem neaparat la tribunal pt asa ceva, ar fi pierdere de timp si bani.
Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma vremii nefavorabile din aceasta primavara, s-a desprins o parte din izolatia casei, cea din spate, si nu se poate repara decat daca am acces in curtea vecinului. Acesta initial a spus ca este de acord sa chem o echipa de constructori sa-mi execute aceste reparatii, dar in ziua cand au venit muncitorii, nu ne-a permis accesul in curte. Ar mai fi o problema, legata de siguranta lor, (a vecinilor) pt care pot fi trasa la raspundere: exista bucati mari de izolatie, compuse din polistiren, plasa si ciment, care stau prinse doar intr-un surub, sau o bucata de sarma, care pot oricand sa cada si sa-i raneasca, acestia avand o masuta pozitionata chiar in dreptul acelui perete.
Exista o lege care sa-mi permita accesul in curte pt executia acestor reparatii? Cum sa procedez in cazul acestui refuz?