adelaida_07 a scris:
nyky79 a scris:
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema
Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 Iulie fetita mea a implinit 2 ani si eu a trebuit sa ma intorc la munca.Pe data de 21 iulie m-am dus la munca si mi-am depus demisia pentru ca imi gasisem alt loc de munca.Eu am vrut sa incep munca la noul loc pe 22 iulie tocmai ca sa am continuitate pe cartea de munca.La vechiul loc de munca nu am avut nici o problema cu demisia si pe 22 iulie am inceput la noul loc de munca.
In prezent sunt la aceasta firma dar vreau sa va spun ca din iulie si pana in septembrie nu mi s-a dat sa semnez nici un contract de munca.Cand ii spuneam, imi trantea replica"sa-ti vina intai cartea de munca si apoi facem si contractul".Cartea de munca mi-a sosit pe 25august iar contractul mi-a la dat abea pe 8 septembrie.Problema mea cea mai mare este ca cei de la ITM nu imi pot inregistra cartea de munca decat pe 20 august,deci din data de 22 iulie si pana in 19 august eu am intrerupere.
Spuneti-mi,este normal ca eu ca angajat sa ma duc la ITM si acestia sa-mi spuna ca o luna de zile am lucrat la negru?
Din aceasta cauza eu nu mai pot lua indemnizatie pentru al doilea copil.Cat trebuie sa am vechime la acest nou loc de munca pentru a lua indemnizatie?
Si ce trebuie sa fac cu aceasta patroana,o pot da in judecata?
Nu inteleg cu "v-a sosit cartea de munca", aceasta trebuia sa o ridicati peronal de la ITM sau de la fostul angajator si sa o depuneti tot personal la noul angajator. Cartea de munca nu vine singurica...............
Sigur ca lipsa CIM nu poate fi motivata de lipsa carnetului de munca.
Cartea de munca m-am dus s-o iau de la vechiul loc de munca nu de la ITM si am dus-o la noul loc de munca de unde a luat-o contabilul s-o depuna pentr-un a o inregistra.