avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical si demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical si demisia

Buna ziua,
Am si eu o problema.
In data de 22 iulie m-am angajat la o firma dar mi-a inregistrat Cartea de munca cu data de 20 august.Eu nu mai doresc sa stau la aceasta firma.Acum 2 sapt mi-a luat concediu medical pentru copil(a avut oreon).Acum ca mi s-a terminat concediul nu mai pot sta la munca si din caua copilulu (din motive personale) asa ca vreau sa-mi dau demisia.Pot face acest lucru si patroana sa nu ma oblige sa stau in preaviz?Concediul medical mi-l va plati?Si pot sa-mi dau demisia dupa ce am stat in CM pentru copil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nyky79 , utilizator 14:05, 29 Septembrie 2008
Toate tipurile de contract individual de muncă pot înceta prin acordul părţilor, de drept sau din iniţiativa uneia din părţi. Regula este că situaţiile de încetare a contractului de muncă sunt cele prevăzute de lege, grupate într-un capitol special al Codului muncii. Sunt totuşi şi excepţii de la această regulă, aplicabile în situaţii speciale cum ar fi perioada de probă, anularea judecătorească a deciziei de concediere sau transferul întreprinderii.

Dvs puteti solicita, dupa concediul medical, incetarea c.i.m. :
1. prin acordul partilor - situatie in care nu se acorda termen de previz,
2. prin demisie - situatie in care se paote acorda sau nu preaviz. In aceasta situatie (demisie), angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la termenul de preaviz.
Dvs faceti o cerere in dublu exemplar prin care solicitati incetarea contractului si a raporturilor de munca incepand cu data de_______.
Stati de vorba cu angajatorul si s-ar putea sa inteleaga situatia dvs si sa renunte la termenul de preaviz.
Mult noroc!
Eu nu am mai facut asa ceva niciodata,imi puteti spune cam ce sa contina aceasta cerere de incetare a CIM.
pt demisie
Doamna/Domnule Director,

Subsemnatul (a) ______________, angajat (a) in functia de _____________ in cadrul _______________, in conformitate cu dispozitiile art 79 alin 1 si 4 codul muncii, prin prezenta, va aduc la cunostinta demisia din functia ocupata in cadrul ______________, contractul individual de munca urmand a inceta dupa expirarea termenului de preaviz de 15 (cincisprezece) zile calendaristice care incepe sa curga de la data prezentei.

Data ...... Semnatura,


pt acordul partilor
Doamna/Domnule Director,

Subsemnatul (a) ______________, angajat (a) in functia de _____________ in cadrul _______________, in conformitate cu dispozitiile art 55 lit.b Codul muncii, prin prezenta, solicit incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor incepand cu data de ......

Data ...... Semnatura,
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Dupa ce imi depun demisia si sa spunem ca este cu acordul ambelor parti,eu trebuie sa am o copie a cererii pe care tb sa am nr de inregistrare pe ea?
Este o firma de 5 angajati iar contabilul care se ocupa de CM vine o data pe septaman la birou pentru ca mai are si la alte firme de tinut contabilitatea.Eu ce fac daca nu imi da un numar de inregistrare atunci cand imi depun demisia?Este valabila?

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia fără preaviz, dar eu nu mai merg la muncă? când va înceta contractul meu individual de muncă? GAGI GAGI Bună ziua,vă rog să îmi spuneți ce pot face dacă angajatorul nu vrea să-mi semneze demisia la zi(adică fără preaviz), și nu merg in cele 20 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie cu sau fara preaviz? Florentina Mihaela Florentina Mihaela Fiica mea este studenta si a lucrat in timpul vacantei de vara. A fost angajata cu contract de munca full time pe o perioada determinata de 3 luni. Cele 3 luni ... (vezi toată discuția)
Demisie irinuk irinuk Am hotarat sa renunt la actualul loc de munca dat fiind faptul ca ma mut din Bucuresti intr-o alta localitate unde ma asteapta un alt loc de munca. Am inaintat ... (vezi toată discuția)