avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate komon

Activitate komon

Baza legala puteti sa-mi spuneti ?
Exista plafon minim de plata pe zi pentru a achita o factura < 5000 ron ?
Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron.

Multumesc!
Răspuns la discuția intocmitrea statului de plata
eu sunt angajata la acesta societate contabil) iar inchiderea finala precum si salariile sunt efectuate de o firma de contabilitate condusa de un anume individ care sustine prin ceea ce afacut ca are totala dreptate ,pentru care eu nu sunt de acord. Precizez ca nu fac parte din firma d-lui de contabilitate ci sunt angajata firmei direct. Intradevar aexista un contract de prestari servicii intre cele 2 firme dar nu pot avea acces la el . Firma de fapt are un punct de lucru intr-o locatie iar sediul firmei este in Bucuresti. Punctul de lucru are 12 angajati. intradevar miscarea actelor se face prin curier sau printr-un reprezentant din societate , poate de aceea exista astfel de probleme.

Va multumesc oricum!
Răspuns la discuția intocmitrea statului de plata
in stat apare cu zi lucratoare (am spus ca nu a tinit cont de pontaj decat pentru bonurile de masa)
Răspuns la discuția intocmitrea statului de plata
motivul pentru care am cerut un raspuns in ceea ce priveste intocmirea statului de plata lunar este acela ca persoana responsabila care face salariile sustine ca nu tine cont de pontaj (pentru salariatii cu CO ) decat daca vede si cererile de CO.
Acest lucru vreau sa stiu da este precizat undeva iar pentru afirmatia ca se sterge cu ele la f... daca asa ar trebui sa faca.
Răspuns la discuția intocmitrea statului de plata
foile de prezenta s-au trimis dar mi-a spus ca se sterge cu ele la f... si ca trebuia sa aiba cererile angajatilor.
Sunt intr-o mare dilema si poate reuseste cineva sa-mi de-a un raspuns exact.
Care sunt documentele de baza pentru intocmirea unui stat de plata? as dori sa stiu si articolul de lege care precizeaza aceste documente.
O alta intrebare ar fi daca concediile de odihna se inregistreaza in pe statul de plata doar in baza cererilor angajatilor ?
Va intreb lucrul acesta deoarece eu am trimisfirmei care face statele , pontajele cu concediile aferente celor care au beneficiat , in schimb cererile de concediu ale salariatilor au ajuns mai tarziu.Pe statul de plata nu s-au inregistrat concediile aferete motivand ca nu puteau sa faca lucrul acesta fara cererea in fata atunci cand s-a intocmit statul.
Multumesc

Mai precizez si faptul ca bonurile de masa totusi s-au retinut salariatului ptr zilele aferente de concediu.
Răspuns la discuția concediu de odihna
Pentru un contract de munca cu norma pe zi de 4 ore la functia de baza concediul de odihna este tot de 21 zile?
Răspuns la discuția concediu de odihna
La o firma sunt angajata cu program de lucru de 8 ore ipe zi ar la cealalta partial cu 2 ore pe zi.Ideea este daca dreptul la concediul de odihna este de 21 zile la ambele

Multumesc!