avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate Celebrimbor

Activitate Celebrimbor

Buna seara! Am o problema cu o evacuare.
Acum cinci zile am încheiat un contract pentru a sta în chirie într-un apartament.
Contractul a fost pe numele mamei proprietarului, dar era și numele lui acolo ca împuternicit. Mi-au explicat ca este asa, pentru ca fiul ei se afla intr-un divorț și pentru a evita problemele cu partajul a fost trecut pe numele dumneaei, dar în principiu este apartamentul fiului. Astăzi, după nici o săptămână, sunt anunțat ca trebuie sa ma mut, pentru ca s-a întâmplat ceva la partaj, și trebuie sa îl vândă. In contract scrie ca preavizul este de 5 zile. Mi s-a spus ca o sa primesc garantia înapoi și tot ce mai este. Dar chiar nu pot sa fac nimic? Adică închei un contract și după pot fi dat afara imediat, chiar dacă mi se înapoiază garantia? Și preavizul este de doar 5 zile? Când am citit contractul nu am avut nimic împotriva, pentru ca nu mă așteptam la o asa situație. In contract chiar scrie ca proprietarul trebuie sa garanteze ca deține aceasta proprietate, dar aparent trebuie sa îl eliberez după nici o săptămână.
Răspuns la discuția Dovadă plată chirie
Va mulțumesc mult de răspuns!
Din păcate nu știu procedurile. Pe 8 martie trebuie să mă prezint în instanță. Ar trebui sa pregătesc o cerere de respingere? Este un anumit document sau pot comunica acest lucru în acel moment?


gi-jane2 a scris:

cereti respingerea cererii, ca ap e liber si dovediti cu chitanta ca sunteti la zi.

Răspuns la discuția Dovadă plată chirie
Întreținerea a fost, este și va fi plătită de noi până plecăm. De asta nici nu înțeleg de ce cere plata întreținerii, pentru ca oricum este plătită. In citație nu a spus nimic de plata chiriei pe perioada în care nu am avut contract, pentru ca știe ca a primit fără sa declare. Dar ma tem ca în instanta, ea o sa-si zică povestea cum ca din 2016 am stat fără contract, fără sa plătim nimic. Și din păcate, greșeala noastră, nu avem cu ce sa dovedim că i-am plătit chiria in anii aceștia.


gi-jane2 a scris:

ca vrea plata costurilor de întreținere,

pe ce perioada ? dvs ii dadeati banii pe intretinere si ea nu platea sau cum ?
nu va plateati singur intretinerea ?
nu pare ca vrea chiria

Bună ziua!
Am o problemă cu dovada plății chiriei.
Am fost chemat în instanta pe 8 martie pentru a evacua un apartament, dar pana pe 8 martie apartamentul o sa fie evacuat deja.
Problemă este ca dumneaei a specificat în citație ca vrea plata costurilor de întreținere, ceea ce e clar că au fost plătite pana acum, dar ea a spus acolo ca vrea sa se mute în apartamentul ei, pentru ca ultimul contract de închiriere s-a finalizat în 2016. Și este adevărat, dar dumneaei nu a mai vrut sa facem un alt contract pana acum, și am plătit chiria fără contract, și fără sa ii cer vreo chitanță, sau sa scriu undeva și este greșeala mea.
Cum pot sa dovedesc în instanță ca eu am plătit din 2016 pana acum chiria, ca este normal ca nu ma tinea nimeni din 2016 pana în 2022 gratis fără sa plătesc niciun ban în apartamentul lor. Și ultimul contract, cel din 2016, avea chiria de 15 lei.
De ce? Pentru ca ea nu voia sa plătească prea mult la impozite.
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Evacuarea apartament
Pai în situația de fata, dacă as fi în locul dumneaei, i-as lasa pana în primăvara, și nu din cauza legii ce tine de evacuarea pana în 1 martie, ci de faptul ca am întârziat atâtea luni sa dau un răspuns concret, și vin tocmai acum sa anunț sa plece respectivii chiriași, aceasta decizie fiind cauzata de o ceartă pornita tot de mine. Dar poate greșesc, neputând fi obiectiv.
Răspuns la discuția Evacuarea apartament
Bună ziua! Mulțumesc de răspuns!
O greșeală pe care am făcut-o în formularea problemei este ca am specificat ca s-a stat fără contract timp de 19 ani. De fapt 19 ani s-au stat cu totul pana azi, fără contract s-a stat din anul 2016. Atunci s-a solicitat realizarea altui contract după cum am menționat și mai sus, dar s-a spus ca nu a fost dezbătută moștenirea pentru acest apartament și nu se poate face.



[ interventie moderator - va rugam sa nu mai citati mesajele imediat anterioare - se ingreuneaza cititul acestora inutil ]
Răspuns la discuția Evacuarea apartament
Buna seara! Multumesc pentru raspuns!
Nu exista niciun preaviz de evacuare? Citisem ca este un preaviz de 60 de zile pentru evacuarea locuintei,
O alta intrebare este despre refuzul proprietarei de a face un contract de inchiriere. Din punct de vedere legal, dumneai nu poate fi pusa sub nicio acuzatie?
Răspuns la discuția Evacuarea apartament
Chiriasii au propus realizarea altui contract, dar proprietara a mentionat ca nu este posibil din cauza ca nu s-a dezbatut mostenirea, cu apartamentul presupun. Dar inainte de asta, s-a putut face contract cu o chirie de 15 lei, dupa nu s-a mai putut pe motivul mentionat mai sus. Dupa refuzarea facerii unui alt contract, chiriasii nu au mai insistat, si totul a ramas asa, adica fara contract, cu valoarea chiriei stabilita verbal. Nu stiu daca se numeste complicitate, pentru ca nu am competente necesare sa decid lucrul asta, dar va multesc mult pentru ajutor!
Răspuns la discuția Evacuarea apartament
Va mulțumesc mult de răspuns! Dar dumneaei poate fi reclamată ca nu a făcut niciun contract de închiriere timp de 10+ ani, deci nedeclarand venit din aceasta sursa?
Buna ziua!
Am o problema ce tine de chiria unui apartament.
Parintii mei au inchiriat un apartament de 19 ani si am continuat sa stam in el pana in prezent.
La inceput au fost facute contracte, la unele proprietara apartamentului a trecut chiria de 15 lei, si ca inchiriem doar 17 mp din acel apartament.
Dupa acea perioada, nu au mai fost facute contracte de inchiriere, parintii mei i-au propus acest lucru, dar doamna a refuzat pe motiv ca mostenirea nu a fost dezbatuta si
nu poate face contract. Si de atunci a ramas asa. Am stat in chirie fara contract platind o suma de bani care s-a stabilit verbal.
In luna aprilie a acestui an, proprietara ne-a anuntat ca exista posibilitatea sa ne mutam, si noi am asteptat un raspuns sigur.
Pana in ziua de astazi, nu am primit un raspuns sigur ca trebuie sa ne mutam, era indecisa si s-a ajuns in luna noiembrie, iar parintii mei nu vor sa se mai mute acum iarna cand vin
sarbatorile. Tatal meu a crescut chiria doar ca sa ne lase sa ne mutam in primavara.
Recent, s-a iscat un conflict intre ea si parintii mei, deoarece dumneaei a venit neanuntata cu mai multi instalatori, saci cu tevi pentru a repara ceva ce tine de instalatia sanitara.
Pentru aceasta lucrare trebuie sa fie sparta toata masca din baie, iar tatal meu nu a fost de acord cu aceste reparatii, deoarece necesitau spargeri de pereti, extrem de multa mizerie si in special, pentru ca
au venit neanuntati, nu au spus niciun cuvant despre lucrarea asta, pur si simplu, ne-am trezit cu ei in fata usii. Specific, ca totul este functional chiar daca nu s-ar face aceste reparatii, adica nu este ceva
necesar, mai ales ca nu a fost solicitat din partea noastra sa se produca astfel de lucrari.
Dupa acest conflict, dumneaei ne-a anuntat ca vrea sa plecam acum sa nu mai stam nici o zi, dar ai mei nu sunt de acord, mai ales ca puteam face asta din aprilie, dar ea nu ne-a anuntat sigur ca trebuie sa ne mutam si s-a hotarat tocmai acum
in luna noiembrie.
Intrebarea mea este daca poate sa ne faca ceva legal pentru a pleca din apartament. Dumneaei nu are niciun contract, ea refuzand acest lucru. Noi vrem sa ne intelegem amiabil sa putem pleca din primavara, chiria urmand sa fie platita ca pana acum.

Va multumesc mult pentru atentie si pentru eventualele raspunsuri.
Imi prezint scuzele in cazul in care am uitat sa precizez unele aspecte din aceasta situatia. Va rog sa semnalati ce informatii sunt folositoare in acest caz pentru a le adauga.