avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chiriaș
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chiriaș

Buna seara! Am o problema cu o evacuare.
Acum cinci zile am încheiat un contract pentru a sta în chirie într-un apartament.
Contractul a fost pe numele mamei proprietarului, dar era și numele lui acolo ca împuternicit. Mi-au explicat ca este asa, pentru ca fiul ei se afla intr-un divorț și pentru a evita problemele cu partajul a fost trecut pe numele dumneaei, dar în principiu este apartamentul fiului. Astăzi, după nici o săptămână, sunt anunțat ca trebuie sa ma mut, pentru ca s-a întâmplat ceva la partaj, și trebuie sa îl vândă. In contract scrie ca preavizul este de 5 zile. Mi s-a spus ca o sa primesc garantia înapoi și tot ce mai este. Dar chiar nu pot sa fac nimic? Adică închei un contract și după pot fi dat afara imediat, chiar dacă mi se înapoiază garantia? Și preavizul este de doar 5 zile? Când am citit contractul nu am avut nimic împotriva, pentru ca nu mă așteptam la o asa situație. In contract chiar scrie ca proprietarul trebuie sa garanteze ca deține aceasta proprietate, dar aparent trebuie sa îl eliberez după nici o săptămână.
Cel mai recent răspuns: Catalin2o14 , utilizator 20:41, 18 Aprilie 2022

Este corect, sunt obligați sa va trimită o notificare scrisă in care este menționata evacuarea …depinde f mult de ce aveți dmv in contract.
In mod normal cnf cod civil, termenul de evacuare este de 30 zile, dar cum dmv ați fost de acord cu 5 zile …
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor - contract inchiriere vip2you17 vip2you17 buna seara , doresc sa inchei casatoria cu logodnica ea locuieste la parintii ei , eu nu locuiesc acolo stau intr-o chirie si doresc sa ma mut aici problema ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti? marci_rotariu marci_rotariu Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sora mea a intentat divort. Ei au locuit intr-un apartament , apartament cumparat de parintii sotului ei ( cu banii de la ... (vezi toată discuția)