avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate liviaBCLM

Activitate liviaBCLM

Buna ziua ! Am și eu o nelămurire legată de o “datorie” către firma “X” , in urma cu aproximativ 2 ani jumate mai exact 10.2020 am plătit parțial pentru un serviciu . Adică din 1800 am plătit doar 1500, rămânând o suma de 300 de lei datorie , cu condiția ca ei sa îmi trimită o factura și eu sa o pot achita . Problema este ca i-am tot sunat , eu nu mi-au trimis nimic . Trece aproximativ un an , și in cele din urma îmi trimit o factura , greșita de altfel . Trecând printr-o perioada mai grea nu am putut achita atunci dar am cerut modificarea facturi , care s-a întâmplat după alte câteva luni … întrebarea mea este , dacă ei nu și-au făcut datoria și mi-au trimis factura greșita prima data , nu mi-au dat chitanța sau factura pentru suma achitata prima data eu am vre-o obligație sa le dau suma datorata după atât de mult timp in care ei refuza sa îmi dea pt suma achitata o chitanța ? Sa nu ma trezesc mai târziu ca trebuie sa ii plătesc si pe aia ? Adică nu am neaparat o problema sa achit suma de 300 de lei , dar vreau siguranța ca mai târziu nu îmi cer si alți bani . Plus de asta ma simt agasată , îmi trimit mesaje insistente mereu ( de câteva luni)pentru datoria mea dar ei nu mi-au trimis chitanța pentru ce am plătit . Adică eu am cumpărat serviciul si am dat bani muncitorului care a venit acasă si cam atât, a zis ca îmi trimit si factura pt ce am achitat acum si pentru tot , nu am primit nimic. Ma puteți lămuri dacă ma pot da in judecată sau cum sa scap mai simplu sa nu ma mai sune după diferite numere sau mesaje ?
La cum am fost tratati, sincer asta cred ca e cea mai buna idee, la care m-am gândit și eu chiar dacă nu e drept. Dar totodata nedreptățile astea se petrec la tot pasul și părerea mea este ca dacă mereu facem totul noi, doar pentru a evita așa zisele conflicte, acei oameni care profita nu se vor învață niciodată minte și mereu, dar mereu vor găsi o scuza. Eu sincer mai mult vroiam recunoașterea vinei, și sa găsim o solutie sa nu se mai întâmple asta, dar când ești luat peste picior și “asta e ghinion, fiecare se descurca” normal ca te enervezi și îți vrei drepturile.
Multumesc o sa astept, sa vad ce si cum. Cu toate ca a zis ca vine si vede, repara nu trag mari sperante ca se va si intampla, cel putin dupa tonul cu care mi-a vorbit. Si dupa cum mi-a roprosat ca sunt singura persona care vine si cere despagubiri si restul s-au "descurcat" (si prin asta vreau sa spun ca fie si-au reparat singuri, fie sau inteles cu vecini de deasupra lor). Iar motivele date cu o seara in urma pentru care nu a vrut initial sa faca proces verbal de constatare a daunelor este: 1. Nu am asigurare (cu toate ca ea nu are de unde sa stie acest lucru dar este foarte sigura de asta) si 2. Nu este necesar un proces verbal daca noi ne itelegem cu toate ca eu i-am spus ca vreau acel proces verbal pentru a ma asigura ca voi fi despagubita, nu doar promisiunea verbala care nu ma incalzeste cu nimic.
Din ce am vorbit cu alți doi administratori, de la alte blocuri, cunoștințe de familie. Aceștia mi-au spus ca da într-adevăr și ei fac aerisirea/ scurgerea sau cum se numește dar acel furtun este asistat in permanenta când se face acest lucru, pt. ca uneori are o curgere lina, dar pot avea și presiunii de aer și poate ieși din țeava de scurgere, nu prea mai știu exact sa explic. Ideea e ca a spus ca vine la ora 20:00 când termina cu încasările dar nu cred ca mai ajunge și mai mult ca sigur a plecat . Dacă pe mine lasă asa și nici nu mai vine eu cum constat și la cine ma mai adresez ? Va rog frumos sa ma ajutați! Nu mi se pare deloc normal sa fie situația lăsată asa, și in cele din urma sa ajung singura sa îmi plătesc reparațiile, chiar dacă nu au o valoare foarte mare
Ca sa nu mai spun ca nici nu vroia sa aibă timp de noi, are altele de făcut… eu am vorbit destul de calm și civilizat, nu am ridicat tonul nici măcar un moment. Și ma trata efectiv cu indiferenta, ca și cum nu era nimeni responsabilil ca acel furtul a fost lăsat nesupravegheat spunându/mi “ ce stau eu noaptea sa îl supraveghez?” A venit sus doar când apa a înaintat de usa și a ajuns probabil la parter sau la etajele inferioare.
In seara asta am fost și discutat cu Presedinta și Administratora . M-au tratat ca și cum noi eram răspunzătorii de daunele produse, pe tot parcursul discuției a avut totul ridicat și ne spunea cum ca ea știe și sa o ascultam. Prima vina este a radetului ca apa la acel furtun a venit cu presiune mult prea mare și nu este vina nimănui din administrație, ca nu trimit ei pe nimeni pt verificare și ca acele cabluri sunt prinse cu niște sârme s.m.d. In cele din urma a zis ca o sa vina sa vadă prejudiciul adus și sa constate daunele și o sa cheme pe cineva din bloc sa îmi repara si o sa facă rost de undeva de la o firma de o chitanța ceva, si pe lângă asta ma lua si peste picior “ce doleanțe mai am?” Plus de asta acești bani intra la fondul de reparații plătiți de toti din bloc
Dacă are aceste atribuții nu știu sa va răspund. Am înțeles din auzite ca se practica sa fie făcută aceasta procedura de cineva din conducere și nu de o persoana autorizată. O întrebare mai am , dacă nu sunt singura persoana afectată, iar la vecina de lângă mn i s-a întâmplat ceva asemanator, dar aceasta vecina lucrează foarte mult și nu are timp exista posibilitatea ca dansa sa fie și ea despăgubită?
Si daca suma respectiva mi se da din fondul de rulment/reparatii la care si eu am o cota parte este normal? Cum trebuie sa procedez sau ce trebuie sa specific in procesul verbal de constatare si cine ar trebui sa fie de fata cand il fac?
Si daca ma inteleg pe cale amiabila ce inseamna asta? Bun imi da niste bani, dar meseriasul alti bani, alte materiale alti bani. Suma asta e stabilita de la inceput sau dupa reparatia in sine ?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului 10(unde stau eu) exista uscatoria si ceva birouri cred. Ideea este ca am fost inundata de sus de catre presedinta blocului care aerisea caloriferele. Am doi pereti afectati, jumatate de tavan, peretele de pe holul blocului si nu stiu cum sa procedez. Cand a vazut sau auzit ca acea apa vine la noi a fost data pe hol pana la parter.. dar de venit sa vada ce este la mine in casa nu a fost, cu toate ca a fost anuntata si informata. Ce e de facut si cum pot lua masuri?