avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, deasupra etajului 10(unde stau eu) exista uscatoria si ceva birouri cred. Ideea este ca am fost inundata de sus de catre presedinta blocului care aerisea caloriferele. Am doi pereti afectati, jumatate de tavan, peretele de pe holul blocului si nu stiu cum sa procedez. Cand a vazut sau auzit ca acea apa vine la noi a fost data pe hol pana la parter.. dar de venit sa vada ce este la mine in casa nu a fost, cu toate ca a fost anuntata si informata. Ce e de facut si cum pot lua masuri?
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
liviaBCLM, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian-adm. , utilizator 15:01, 20 Octombrie 2021
Faceti poze, adresati-va comitetului pentru constatatrea daunelor, faceti proces verbal de constatare si chemarea in instanta a presedintei daca nu intelege amiabil.
Puteti apela si la avocat, tot aceasta o sa l plateasca sub forma de cheltuieli de judecata.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Si daca ma inteleg pe cale amiabila ce inseamna asta? Bun imi da niste bani, dar meseriasul alti bani, alte materiale alti bani. Suma asta e stabilita de la inceput sau dupa reparatia in sine ?
Si daca suma respectiva mi se da din fondul de rulment/reparatii la care si eu am o cota parte este normal? Cum trebuie sa procedez sau ce trebuie sa specific in procesul verbal de constatare si cine ar trebui sa fie de fata cand il fac?
Normal de la inceput, sa aduca suprafata la starea initiala.
Presedinta avea/are si atributii de aerisire a coloanelor de apa?
Eu zic ca nu si trebuia sa cheme un instalator... si daca se intampla accidentul din vina instalatorului, in functie de conjunctura, raspundea acesta...

Eu as chema membrii din comitet, presedinta (daca doreste) si administratorul pentru a incheia acel Proces verbal de constatare a pagubelor.
Daca nu vor sa vina... vecinii/prietenii... dar sa atasati si poze...

Trebuie stabilit a cui a fost vina si acesta plateste...
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme administrator elrobby2002 elrobby2002 Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Inundatii Adyn@ Adyn@ Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)