avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatii

Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu recunoaste. Am chemat un instalator sa verifice daca este la mine o problema dar nu a gasit nimic in neregula. Tin sa mentionez ca inundatiile nu au fost singurele probleme pe care le-a cauzat. Am mai avut probleme si cu taiatul lemnelor in hol pana mi-au crapat peretii, acum cateva zile a dat gauri in pereti cu bormasina la ora 2 noaptea si problemele continua. Am anuntat si administratorul de fiecare data dar acesta nu a luat nici o masura. Am ajuns la disperare. Ce ma sfatuiti sa fac?:help:
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:10, 16 Aprilie 2009
Offfff vecinii... #-o ... nu toti... unii...

1.Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este o petitie (cerere, reclamatie) catre presedintele asociatiei in care sa va expuneti problema si in care sa-i rugati:
1.sa constate pagubele suferite de dumneavoastra;
2.sa verifice daca inundarea s-a produs din vina vecinului dumneavoastra, adica din cauza instalatiilor aflate in proprietate privata, sau din cauza instalatiilor comune;
3.sa va sustina in medierea si rezolvarea amiabila a... conflictului... :D n-am gasit un cuvant mai bun :D

In cazul in care se constata existenta unei avarii in instalatiile comune, Asociatia are obligatia sa remedieze situatia in cel mai scurt timp si pe cheltuiala acesteia !!! - cheltuieli reparatii - cota indiviza

In cazul in care in urma constatarii, vina (raspunderea) este a proprietarului cu pricina, lucrurile se complica un pic. Daca exista bunavointa Asociatia (Comitet Executiv si/sau Administrator) va va sustine si va insista pe langa cel raspunzator pentru remedierea avariei si eventual despagubirea dumneavoastra.
Daca nu exista bunavointa, cu raspunsul primit din partea Asociatiei (inclusiv procesul verbal de constatare) va puteti adresa Sectiei de Politie unde este arondat imobilul dumneavoastra, si sa reclamati distrugerea de bunuri si faptul ca nu ati gasit bunavointa la cel pe care-l reclamati... DAR... nu sunt specialist in domeniu juridic si nu sunt sigur daca reclamatia la Politie va ajuta cu ceva sau este oportuna.

In situatia zgomotelor, bubuiturilor etc. cred ca s-ar incadra la "tulburarea ordinii publice", dar respectivul trebuie prins asupra faptului sau trebuie sa aveti martori care sa confirme "excelenta" :D sa in aceste fapte. Si in aceasta situatie Asociatia are un rol, daca doreste sa se implice.

Am fost in situatia dumneavoastra, atat doar ca am o asigurare pe apartament (bancile astea... ;)), asigurare care mi-a permis sa-mi repar daunele fortand mana celui vinovat. Am reusit sa-l "fortez" pentru ca odata intrate pe fir Asigurarile, acestea iti platesc daunele iar de la cel vinovat incearca sa-si scoata cheltuiala si de obicei ceea ce se imputa celui raspunzator este mult mai mult decat dauna in sine.

Sper sa va ajute cele scrise. Succes!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
RaDracones, utilizator
Multumesc pt raspuns, si eu sper sa ma ajute.Am fost de dim la administrator, a venit, a vazut care este situatia si a zis ca deocamdata nu se poate face nimic.Bineinteles ca am fost si peste vecin dar ca de obicei nu ne putem intelege cu el. Si in momentul de fata apa imi curge siroaie pe peretii din baie si din cele doua dormitoare care au pereti comuni cu baia. Am vorbit si cu vecinii de sub mine si mi-au zis ca apa a ajuns pana la etajul 1 (eu stau la 3). Momentan vecinul cu pricina este la servici si nu se poate face nimic.
RaDracones v-a raspuns exceptional. Este mersul lucrurilor pe care si eu vi-l recomand.
Adyn@ a scris:

Multumesc pt raspuns, si eu sper sa ma ajute.Am fost de dim la administrator, a venit, a vazut care este situatia si a zis ca deocamdata nu se poate face nimic.Bineinteles ca am fost si peste vecin dar ca de obicei nu ne putem intelege cu el. Si in momentul de fata apa imi curge siroaie pe peretii din baie si din cele doua dormitoare care au pereti comuni cu baia. Am vorbit si cu vecinii de sub mine si mi-au zis ca apa a ajuns pana la etajul 1 (eu stau la 3). Momentan vecinul cu pricina este la servici si nu se poate face nimic.

Incercati sa opriti apa de la robinetul general ca altfel ajunge si la noi.
Am avut si eu o problema cu vecinul de deasupr si am vorbit cu el la telefon. Era la vreo 300 km de casa si urma sa ajunga acasa peste 5-6 ore. Am fost nevoit sa-i fortam usa cu un levier sa-i oprim apa din casa (am facut asta cu acordul lui telefonic si fiind 3 vecini de fata). Atunci aveam la subsol un singur robinet pentru 115 apartamente si 25 de firme de la parter si mezanin si nu am oprit apa. Acum ne-am montat robinete pe fiecare coloana (vreo 20 ) la subsol.
Pe seara a aparut vecinul si-a remediat defectiunea (cedase furtunul flexibil care alimenta rezervorul de la wc). L-am inteles, se putea intampla oricui. Doar ca am stat pe langa usa lui pana a ajuns acasa. A avut destule pagube in casa (pereti, parchet bun de aruncat, chiar si mobiliert), iar noi , sub el mai putine. Si-a suportat fiecare cheltuiala si am ramas in relatii bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat agud agud Buna seara, Locuiesc la parterul unui bloc, iar vecina de deasupra ma inunda in baie. Mai exact, ar trebui sa-si schimbe sifonul de pardoseala. Astazi, ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamentul de deasupra misu183 misu183 Buna ziua! In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea? E posibil asa ceva? Solutia ... (vezi toată discuția)