avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie apartamentul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie apartamentul de deasupra

Buna ziua!
In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea?
E posibil asa ceva?

Solutia de urgenta ar fi oprirea apei pe coloana dar asta dureaza pina se goleste complet.
Apa curge in continuare cam 30-40 min si sincer nu doresc sa se ajunga aici.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 18:27, 8 Iulie 2009
Chemati adminstratorul blocului si inca un vecin, ca si martori, si spargeti usa. O astfel de situatie se poate asimila cu un caz de forta majora. In acelasi timp, trebuie sa asigurati siguranta/paza apartamentului/bunurilor din interiorul acestuia.
Nu va suparati, dar ati sarit direct la solutia "de avarie".
Comentariul autorului topicului din finalul postarii mi se pare cel putin ciudat. El scrie aici pe forum, in timp ce e inundat? nu era mai simplu sa se duca in subsol si sa opreasca apa?
@Mihail Cum sa spargi usa cuiva numai pentru ca nu ai rabdare sa se scurga toata apa? Nu se face asa ceva!!!!!
Tebuie sa puneti in balanta pagubele pe care le puteti suferi in cazul expus de d-voastra, astfel inacat paguba spargerii usii sa nu fie mai mare decat paguba pe care ati putea-o suferi, in acest caz nu ne mai aflam in caz de forta majora.
misu183 a scris:

In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea?
E posibil asa ceva?

Solutia de urgenta ar fi oprirea apei pe coloana dar asta dureaza pina se goleste complet.
Apa curge in continuare cam 30-40 min si sincer nu doresc sa se ajunga aici.

Dv stati la etajul 2 si sunteti inundat dar nu stiti de unde vine apa , de la etajul 3, 4 sau 10. Asa ca spargand usa vecinului de la 3 constatati ca si la el curge apa de la 4 si asa mai departe. E ca-n Stan si Bran.
Apoi chiar daca sunteti sigur ca avaria ar fi de la etajul 3 e posibil ca dupa ce-i spargeti usa sa constatati ca s-a spart o conducta , a cedat un cot dinainte de robinetul general din casa omului si nu mai puteti opri apa de acolo.
Asadar solutia este oprirea apei de la subsol, concomitent cu uni telefon la vecinul cu problema care poate veni urgent si nu mai spargeti numic. Un instalator adus prin asociatie sau gasit de oriunde poate remedia in 2-3 ore si toata lumea are apa ramanand de remediat si recuperat eventualele pagube. Dar poate asta este alta discutie cu pagubele.
domnule mihail, in aceasta situatie trebuie oprita coloana respectiva din subsol, unde ar trebui sa existe si un robinet sau dop de golire a coloanei cu pricina. in cazul lipsei acestuia se poate vorbi cu unul dintre vecinii aflati pe aceeasi coloana mai jos de apartamentul respectiv, inclusiv apartamentul inundat. si exista un procedeu pentru care nu trebuie facultate de drept .... se da drumul la apa la apartamentele de mai jos pentru a se scurge in chiuveta. o fi greu ??? :D
in acest fel apa ramine in presiune doar la apartamentele de sub cel care a executat golirea, care este oricum mai jos decit cel cu problema ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie la coloana de apa rece la bloc cu 4 etaje Bezman Bezman Buna ziua . Avem următoarea problema.. apartamentul cu doua camere situat la parter are baie(mare) baie(mica). În baia(mica) curge apa de pe coloana de la ... (vezi toată discuția)
Oprire coloana incalzire bloc. ContSters192354 ContSters192354 Sa incep cu o mica experienta neplacuta. In primavara lui 2010 am achizituionat 2 camere prin programul prima casa. M-am mutat si cand a venit iarna am ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)