avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundat

Buna seara,

Locuiesc la parterul unui bloc, iar vecina de deasupra ma inunda in baie. Mai exact, ar trebui sa-si schimbe sifonul de pardoseala.
Astazi, dupa ce din m-a inundat din nou, pe cheltuiala mea, am adus un instalator, care i-a facut aceeasi recomandare.
Vecina, o doamna in varsta de 85 de ani, mi-a spus ca ar face reparatia respectiva, numai ca nu are bani. I-am spus, respectuos, ca prin legea asociatiilor de proprietari, este obligata sa remedieze defectiunea, in caz contrar, ma vad nevoit s-o reclam la primarie si va fi si amendata. Venerabila doamna mi-a raspuns ca pot s-o reclam unde vreau, pentru ca nu are bani si la 85 de ani ce o sa-i faca primarul? Dumneaei asteapta sa ajunga la cimitir.
Instalatorul mi-a sugerat sa-i'' fortez mana '', in sensul sa opresc apa. Ca sa inchid robinetii, ar insemna ca 3 familii( de la etajele 2, 3 si 4) sa nu mai aiba apa.
Ar fi vreo problema? As putea fi amendat de politie sau de primarie? Nici cu apa pe pereti curgand nu pot sa stau.
Astept un raspuns si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:55, 26 Septembrie 2011
faceti fotografii cu peretele inundat! solicitati in scris presedintelui sa ia masuri urgente de oprire a apei pt limitarea distrugerii facute de la ap superior!
afisati aceste fotografii le afisier cu scuzele de rigoare pt oprirea apei...va functiona! cu siguranta.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
valitinu, utilizator
Discutati cu presedintele asociatiei de proprietari si propuneti-i sa faca lucrarea din banii asociatiei cu factura si chiatnta pentru materiale si manopera.
Apoi sa inregistreze aceasta cheltuiala pe numele vecinei dumneavoastra si sa o afiseze ca obligatie de plata pe prima lista de plata in coloana repartii, dar numai la apartamentul vecinei. O sa achite odata cu plata lunara a intretinerii sau in cateva rate.
La ce va referiti cand spuneti banii asociatiei? La fondul de reparatii/rulment?
Bani, banii ce-i are asociatia in casierie sau in contul bancar. Asociatia sa plateasca tot asa cum ar plati o avarie ivita la o coloana comuna, dar repartizarea costurilor sa o faca doar pe apartamrentul vecinei dumneavoastra.
Daca vreti sa dezvoltam despre fonduri, o facem din nou cu toate ca am mai facut-o aici pe forum.
Dar, repet ca sa fie mai simplu: conducerea asociatiei sa considere ca este o avarie la o coloana comuna la subsol sau oriunde altundeva. Ce face? Repara din banii din casa sau contul bancar. Apoi repartizeza costurile pe cota indiviza. Acum sa-i treaca toata cheltuiala doar in sarcina vecinei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie g30 g30 buna ziua!sunt din bucuresti si am o problema cu vecina care locuieste deasupra mea......care ma inunda de 2 luni in continuu....ce pot face si unde ma pot ... (vezi toată discuția)
Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)