avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie

buna ziua!sunt din bucuresti si am o problema cu vecina care locuieste deasupra mea......care ma inunda de 2 luni in continuu....ce pot face si unde ma pot adresa?Atat politia cat si administratorul spun ca nu este da competenta lor....nu am bani sa o pot da in judecata.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:31, 28 Aprilie 2008
Normal ca nu este de competenta lor, ci este de competenta instantei de judecata.
Cand se inteleg oamenii nu se ajunge la judecata...
Puteti cere, printr-o ordonanta presedintiala sa-si repare tevile, de exemplu.
Sau daca face inundatie din neglijenta, ca lasa apa deschisa, trebuie sa o dati in judecata sa va repare prejudiciul produs prin aceasta, respectiv sa va zugraveasca apart, sa va repare mobila distrusa etc.
si unde ma pot adresa sa pot cere ordonanta presidentiala?va rog mult de tot va scriu pt ca in acest moment imi curge apa din tavan si nu stiu ce pot face.
mentionez ca vecina care locuieste deasupra mea nu are acte de proprietate...apartamentul fiind al tatalui sau care in momentul de fata este decedat,ea fiind in proces pentru succesiune cu sora ei..este adevarat ca daca nu este proprietar nu o pot da in judecata?
Mai intai trebuie chemata vecina in judecata, iar la primul termen poate fi introdusa cererea de ordonanta presedentiala. Puteti da in judecata proprietarul sau vecina, ca proprietar aparent, cu atat mai mult cu cat figureaza in cartea de imobil.
Mi intai insa, sesizati asociatia de proprietari cu rugamintea de a opri apa pe coloana, altfel vor fi si ei raspunzatori de pagube.
Mergeti degraba la un avocat..
Daca va curge apa in cap, opriti apa pe coloana! Asa nu mai beneficiaza nici ea de apa, folositi apa de la bucatarie...
Pe cale de ordonanta presedintiala adresata judecatoriei, puteti obtine o hotarare de urgenta, fara citarea partilor, fara trecerea unui termen, executorie, prin care vecina care foloseste apartamentul sa isi repare tevile, in caz contrar, sa fie obligata la plata de daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere.

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma inunda elenamm elenamm buna seara! la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de ... (vezi toată discuția)