avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie

buna ziua!sunt din bucuresti si am o problema cu vecina care locuieste deasupra mea......care ma inunda de 2 luni in continuu....ce pot face si unde ma pot adresa?Atat politia cat si administratorul spun ca nu este da competenta lor....nu am bani sa o pot da in judecata.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:31, 28 Aprilie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Indiferent pe al carui nume este apartamentul , proprietarul are obligatia de a tine legatura cu vecinii.
Si eu personal am trecut prin ceva asemenator si am rezolvat cu proprietarul si administratorul.
Mai concret , la multe ...foarte multe insistente , proprietarul a venit cu asiguratorul (apartamentul sau este asigurat) care a constatat dauna la mine si la apartamentele de la etajele de mai jos , pe baza caruia s-a facut o evaluare a daunei.
Menionez ca apart. meu nu era asigurat .
Asa ca incercati si luati legatura cu proprietarul ( chiar daca nu locuieste acolo ) si cautati o rezolvare pe cale amiabila , daca nu ...exista rezolvare juridica.

Proprietarul este decedat!!!!!! Doar pe lumea celalaltă să ia legătura cu el........
G30 a scris:
mentionez ca vecina care locuieste deasupra mea nu are acte de proprietate...apartamentul fiind al tatalui sau care in momentul de fata este decedat,ea fiind in proces pentru succesiune cu sora ei..

ªi eu susţin ideea că trebuie anunţată verbal (fiind caz de urgenţă) Asociaţia de proprietari pentru oprirea de urgenţă a apei pe coloană. Oprirea apei o puteţi face şi dv. luând cheia de la subsolul blocului în care locuiţi de la preşedintele asociaţiei. De asemenea, veţi pune la avizier un afiş în care veţi cere scuze celorlalţi proprietari pentru oprirea apei şi ca urmare, pentru neplăcerile produse, din cauza vecinei.
De asemenea, veţi lua legătura cu vecina de deasupra, care locuieşte efectiv în imobil, şi politicos, o veţi ruga să-şi repare instalaţiile cât mai curând, de asemenea, o veţi invita la dv. acasă pentru a vedea ce pagube v-a produs prin neglijenţa ei.
Vă recomand ca, în cazul în care nu veţi găsi înţelegere pe cale amiabilă, veţi notifica în scris pe vecina de deasupra, cu recomandată cu confirmare de primire şi o veţi înştiinţa că, dacă nu se conformează pentru repararea instalaţiilor proprii şi pentru remedierea distrugerilor pe care vi le-a făcut, o veţi acţiona în judecată urmând a suporta toate cheltuielile ocazionate de aceasta. În acest caz, vă recomand să faceţi fotografii ale distrugerilor apartamentului dv. cauzate de vecină.
Apoi, numai instanţa pe calea ordonanţei preşedinţiale, o poate obliga la acestea.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma inunda elenamm elenamm buna seara! la prima vedere nu pare o problema asa grava, dar in realitate este chiar teribila. vecinul de la etajul superior imi inunda tavanul de la baie de ... (vezi toată discuția)