Parintii mei doresc sa isi vanda apartamentul si in procesul de pregatire am cerut un Extras CF de informare si dupa 3 zile am primit documentul digital.
Insa avem o oarecare surpriza, aparent la C Partea III - Sarcini figureaza 2 intrari pentru intabulare cu drept de IPOTECA pentru Sucursala Judeteana CEC din 1980.
In sectiunea B. Partea II. Proprietari şi acte avem 2 intrari:
1. din 1984 Contract de imprumut Sucursala Judeteana CEC cu interdictii de instrainare, grevare
2. din 1990 Contract de vanzare cumparare, intabulare cu drept de proprietate pentru parintii mei cota 1:1.
Intrebarea este, mai este valabila ipoteca si interdictia de instrainare? Nu s-a facut radierea ipotecii la plata integrala a creditului?
Ma gandesc ca pentru a putea vinde imobilul partea de sarcini trebuie sa fie curata.
Mai mult context: Apartamentul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare cu preluare de rate in 1984 (creditul a fost initiat in 1980), dupa ce s-a intors din armata.
Tata a platit tot ce mai era scadent anticipat dupa revolutia din '89 - din cauza inflatiei in perioada asta era o formalitate sa iti lichidezi creditul. Nu se pune problema ca acest credit sa fie inca activ sau neachitat.
Am o intrebare despre Drumul de Servitute si as aprecia ajutor cu niste informatii.
Context: Va trebui sa las un astfel de drum "lotului din spate" cu ocazia dezmembrarii unei parcele in 2 (drum probabil: 3.5m latime pe o lungime de 28m).
Pe parcela mea va fi acordata Servitutea de trecere fiind "lotul din fata" cu front la drumul principal.
Eu nu am sa trag un mare beneficiu pe acest drum, planurile pentru accesul in curte va fi direct din drumul principal (avem un front generos) - nu ma intereseaza sa investesc in el, nu o sa il folosesc - va fi pe teren cu iarba.
Intrebarea: ce drepturi are cel care beneficiaza de servitute asupra terenul din punct de vedere a unor posibile modificari: pietruire/asfaltere, sapat santuri, sapat si tras utilitati pe/prin drum?
Ma gandesc acum, ca trebuie sa fiu consultat si sa ma pun si eu in acord pentru a realiza aceste lucrari.
Nu am o problema in a permite aceste lucruri, doar ca lucrarile sa fie facute corect si calitativ.