avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate Dobre Mihai

Activitate Dobre Mihai

CASCO. Dupa instrainarea autovehiculului asigurat, mi se refuza restituirea primei de asigurare pe motiv ca am avut un eveniment unde am folosit casco cu regres. Mi-au spus ca ma incadrez la:
art. 8.13 din Conditiile de asigurare este prevazut ca “În cazul încetării Contractului de asigurare ca urmare a înstrăinării bunului asigurat, a denunţării sau a rezilierii Contractului de asigurare, dacă Asiguratul a plătit prime de asigurare în avans şi dacă Asigurătorul nu a plătit şi nu datorează despăgubiri pentru Contractul de asigurare respectiv, se vor recalcula primele de asigurare aferente perioadei de asigurare expirate, alicând pro rata temporis pentru fiecare lună sau fracţiune de lună de asigurare (orice fracţiune de lună de asigurare se consideră lună întreagă), iar diferenţa de primă se va restitui Asiguratului, la solicitarea scrisă a acestuia. Data de referinţă pentru calculul primei de asigurare ce urmează a fi restituită se consideră a fi data depunerii de către Asigurat a solicitării acestuia.”

Daca si-au recuperat prejudiciul de la cel asigurat rca de ce imi mai retin si mie in totalitate prima platita pentru casco ?
Buna ziua, am facut o reclamatie la ANPC, au trecut 60 de zile si acestia nu mi-au raspuns. Am sunat la ei in repetate randuri si au spus sa astept ca au multe solicitari. Ce se poate face in acest caz? Unde pot reclama ANPC pentru incalcarea OG 27/2002? Multumesc
Buna ziua. Pentru service-urile auto exista un timp obligatoriu in care sa-ti rezolve problema pe garantie? Am dus masina in service "au reparat-o", am platit, iar cand am luat-o se comporta la fel ca atunci cand am adus-o. Le-am spus sa o rezolve pe garantie, iar acum de o luna ma rog de ei, spun ca nu au locuri disponibile.
Stiu ca pentru alte produse sunt obligati sa rezolve problema in 15 zile altfel se inlocuieste prosusul. Cum sta treaba in cazul service-urilor auto ? Vreau sa ii reclam la ANPC dar vreau sa stiu in baza carei legi. Multumesc