Buna ziua, sunt nascuta in iulie 1962 si legal, ar fi trebuit sa ies la pensie pentru limita de varsta in octombrie 2024. In august 2021 m-am pensionat anticipat partial cu o penalizare de 19.5%. Nici in octombrie si nici in noiembrie 2024 nu mi s-a actualizat automat valoarea pensiei prin eliminarea penalitatii. ( nu mai consider faptul ca am mai contribuit inca 15 luni dupa primirea deciziei din 2021 si practic am primit pensia la incetarea relatiilor de munca in noiembrie 2022) . E normal? Imi scapa mie ceva.. poate cu noua lege..? Multumesc frumos
Sunt pensionata anticipat partial. Am primit noua decizie dar, valoarea neta a pensiei este identica cu cea dinainte. Urmeaza sa ies la pensie pentru limita de varsta in octombrie 2024.
1. Acest tip de pensii nu se recalculeaza deloc in septembrie? Intreb pentru ca nu stiu daca se fac contestatie (in 45 zile) sau sa astept pana in octombrie sa vad ce recalcuare se face.
2. Cand se face recalcularea pentru limita de varsta automat, se trimite alta decizie? Ca sa pot face atunci contestatie. Multumesc
Buna ziua,
Sunt pensionata anticipat partial din Aug 2021 si ajung la pensie pentru limita de varsta in Oct 2024. Din noua lege a pensiilor, nu mi-e clar daca in prezent-martie 2024- pot cumula pensia anticipata partial pe care o primesc acum cu venituri din dividende pentru care nu se datoreaza CAS. Multumesc frumos,
Am primit decizia de pensionare anticipata partial. Insa eu inca lucrez si inca depun contributia de pensie. Ce se intampla cu contributiile achitate ulterior depunerii dosarului de pensionare si pana la incetarea relatiei de munca? Pensia anticipata partial se recalculeaza automat cand prezint dovada incetarii relatiei de munca sau, numai cand se ajunge la varsta pentru pensie de limita de varsta? Multumesc (anticipat) pentru raspuns,