avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partial, am ajuns la limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partial, am ajuns la limita de varsta dar, nu primesc pensia actualizata

Buna ziua, sunt nascuta in iulie 1962 si legal, ar fi trebuit sa ies la pensie pentru limita de varsta in octombrie 2024. In august 2021 m-am pensionat anticipat partial cu o penalizare de 19.5%. Nici in octombrie si nici in noiembrie 2024 nu mi s-a actualizat automat valoarea pensiei prin eliminarea penalitatii. ( nu mai consider faptul ca am mai contribuit inca 15 luni dupa primirea deciziei din 2021 si practic am primit pensia la incetarea relatiilor de munca in noiembrie 2022) . E normal? Imi scapa mie ceva.. poate cu noua lege..? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:28, 1 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din presa am vazut ca nu sunteti singura in aceasta situatie , nici noii pensionari nu au primit deciziile - cu atat mai putin banii , iar acestia nu au nici un fel de venit - motivul fiind ( se pare ) ca softul Caselor de Pensii nu functioneaza corect . Nu ma indoiesc ca se lucreaza la corectia acestuia , dar sunt multi care asteapta . Oricum , veti primi , desigur , diferentele din urma , de la data cand ati indeplinit conditiile de trecere la limita de varsta . Sper ca ati depus adeverinta de la angajator cu veniturile obtinute in cele 15 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in anul 2022, m-am pensionat anticipat partial, decizia ... Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua. In anul 2022, m-am pensionat anticipat partial, decizia de pensionare fiind in baza datelor din cartea de munca si Revisal, fara adeverinte de la ... (vezi toată discuția)
O femeie cu 2 copii pensionata mai devreme pentru zona cu poluare severa va beneficia si de reducerea pt.cei 2 copii? DanaAndrei DanaAndrei Buna ziua, Pentru o femeie nascuta in iulie 1962 care are 2 copii si a iesit la pensie avand o reducere de 2 ani pentru faptul ca a locuit peste 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare - ultima lege, ultima modificare. getad getad Nascuta in iulie 1962, am in gr a II -a 15 ani din cei 32,6 lucrati in total. M-ar interesa pensionarea anticipata si cea pt limita de varsta. Va multumesc! (vezi toată discuția)