Mostenitorii celui care a decedat (tata) fara a fi exercitat dreptul de optiune succesorala (dupa bunici) trebuie sa dea doar declaratie de acceptare a mostenirii de pe tata ? sau si (separat ) acceptarea a mostenirii de pe bunici ?
Buna ziua ,
Tatăl meu a decedat acum o lună . In urma necropsiei ,dispusă de poliție ( a fost găsit găsit căzut în apartament) efectuată la IML Iași sa constatat : insuficienta cardiorespiratorie , pancreatita hemoragica, ateroscleroza masiva.
In urma cu șase luni a făcut un set de analize in Italia( sânge , eco doppler carotidian , CT cerebral cu substanță de contrast , visita cardiolog cu ECG ) rezultatele fiind bune având în vedere vârstă și că era fumător.
După 3 luni , in urma analizelor , sa simțit rău , a doua zi mergând la urgente . De acolo pe baza scrisorii medicale și in urma consultului doctorului de familie i se prescrie preductal pentru angina pectorala și consult la 2 săptămâni.
Între timp eu îi trimit medicului de familie un email , la telefon nu răspundea, cu rezultatele la toate analizele făcute în Italia și cu rugămintea de a mă informa despre starea sănătății tatălui meu.
Nici în ziua de astăzi nu am primit vreun răspuns , Tatăl meu decedând la o săptămână după al doilea consult și continuarea tratamentului cu preductal.
Este un caz de malpraxis sau penal ?
Va mulțumesc !