avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Tatăl meu a decedat acum o lună . In ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Tatăl meu a decedat acum o lună . In urma necropsiei ...

Buna ziua ,
Tatăl meu a decedat acum o lună . In urma necropsiei ,dispusă de poliție ( a fost găsit găsit căzut în apartament) efectuată la IML Iași sa constatat : insuficienta cardiorespiratorie , pancreatita hemoragica, ateroscleroza masiva.
In urma cu șase luni a făcut un set de analize in Italia( sânge , eco doppler carotidian , CT cerebral cu substanță de contrast , visita cardiolog cu ECG ) rezultatele fiind bune având în vedere vârstă și că era fumător.
După 3 luni , in urma analizelor , sa simțit rău , a doua zi mergând la urgente . De acolo pe baza scrisorii medicale și in urma consultului doctorului de familie i se prescrie preductal pentru angina pectorala și consult la 2 săptămâni.
Între timp eu îi trimit medicului de familie un email , la telefon nu răspundea, cu rezultatele la toate analizele făcute în Italia și cu rugămintea de a mă informa despre starea sănătății tatălui meu.
Nici în ziua de astăzi nu am primit vreun răspuns , Tatăl meu decedând la o săptămână după al doilea consult și continuarea tratamentului cu preductal.
Este un caz de malpraxis sau penal ?
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:44, 10 Noiembrie 2021
Doctorul de familie nu este obligat sa va informeze cu starea de sanatate a decedatului daca nu aveti o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judetul dvs. referitor la tratamentul aplicat tatalui dvs. si/ sau deschide actiune in instanta. Instanta poate decide sa aveti acces la datele medicale din dosarul medical aflat la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unui coasigurat ALIOSA ALIOSA Buna ziua, Sotul meu a fost in somaj,acum nu are venit,l-am trecut la mine ca coasigurat.A aflat de curand ca are angina pectorala.Vreau sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata Bibi2009 Bibi2009 Bina ziua. Revin si eu cu o problema pe care o au multi din cei care au imprumuturi in banci. In luna aprilie 2017 tatal meu a decedat si a lasat in urma un ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis? vvvv vvvv In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am postat gresit, nu a fost cu rea intentie! Duminica 27 mai 2012, mama mea a fost internata intr-un spital din ... (vezi toată discuția)