avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile unui coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile unui coasigurat

Buna ziua,
Sotul meu a fost in somaj,acum nu are venit,l-am trecut la mine ca coasigurat.A aflat de curand ca are angina pectorala.Vreau sa stiu ce drepturi are.Deoarece ii era rau a mers la medicul de familie care i-a dat trimitere (pe care a platito cu 15 lei)catre medicul cardiolog. Medicul cardiolog i-a recomandat sa faca analize.Medicul de familie a spus ca poate merge la orice laborator,fara trimitere,sa faca analizele(pe care urmeaza sa le plateasca).Mentionez ca a prezentat medicului de familie adev.de la unitatea la care lucrez ca figureaza ca coasigurat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:01, 22 Martie 2012
Daca sotul dvs s-a dus la medicul de familie fara programare prealabila, atunci nu i se poate acorda nici trimitere la medic specialist,nici trimitere catre laborator pentru analize decontate de catre CNAS.
Vedeti Ordin nr. 44/2010 din 20/01/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 131 din 26/02/2010) privind aprobarea unor măsuri de eficientizare a activităţii la nivelul asistenţei medicale ambulatorii în vederea creşterii calităţii actului medical în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate
[ link extern ] /
Daca s-a prezentat la medicul de familie cu o criza dureroasa,avand un diagnostic de certitudine de angina pectorala,acesta era obligat sa-l trimita de urgenta la un consult specializat intr-un serviciu de cardiologie,pt. ca putea fi un prim semn de infarct miocardic,
chiar daca nu era programat,caci urgentele nu se programeaza....
Dar medicul cardiolog i-a recomandat sa faca analize, nu l-a internat de urgenta.
Gandesc ca daca era ,Doamne fereste, in pragul unui infarct trebuia sa-l interneze,nu sa-l plimbe ca sa faca analize.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Nu conteaza ca medicul cardiolog i-a recomandat investigatii,discutia era despre medicul de familie,care intr-o atare situatie nu a procedat corect!
Putea invoca programarea vizitei la cabinetul sau,doar daca omul se prezenta pt. o simpla trimitere,dar cand pacientul intra in cabinet acuzand o stare de rau,pe un diagnostic de certitudine de angina pectorala,il trimiti urgent spre un consult de specialitate....nu consideri
adresare la cerere , pt. ca nu s-a programat si a avut ghinionul sa se simta rau in ziua cand medicul sau de familie depasise deja cele 20 de consultatii decontate /zi de casa de sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , tatăl meu a decedat acum o lună . in urma necropsiei ... morarul@yahoo.it morarul@yahoo.it Buna ziua , Tatăl meu a decedat acum o lună . In urma necropsiei ,dispusă de poliție ( a fost găsit găsit căzut în apartament) efectuată la IML ... (vezi toată discuția)
Concediu medical albus albus Sotul meu a fost diagnosticat cu sindrom posttrombotic si HTA gr 2 de risc inalt. Care este maximul de zile consecutive de concediu medical de care poate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt picior amputat anaid1972 anaid1972 buna ziua, as dori o lamurire in privinta acordarii concediului medical peste 90 de zile in cazul unui salariat cu piciorul amputat.este necesara viza ... (vezi toată discuția)