Buna ziua,
Referitor la schimbarea destinatiei spatiului, pentru deschiderea unui fast food: daca spatiul pe care vreau sa il inchiriez are trecut in CF: 1 sala de vanzare, 3 birouri, etc. , este doar spatiu comercial, corect? Am inteles ca pentru a schimba destinatia am nevoie de autorizatie de constructie, pentru autorizatia de constructie am nevoie de aviz de la monumente (este incadrata ca si cladire istorica) si nu exista un termen legal de eliberare a autorizatiei de constructie, in baza careia sa pot schimba incadrarea la CF. Asta poate dura ani de zile. De asemenea, am inteles ca DSV da autorizatie doar daca imi corespunde planul din CF cu ce este in teren. Eu va trebui sa compartimentez spatiul, pentru toaleta, vestiar si, evident, bucatarie. Acum este doar o camera open space.Nu vreau sa inchiriez spatiul, sa renovez, sa utilez bucataria si sa nu pot functiona. Pana acum nu am mai lucrat in alimentatie publica si mi se pare un stufaris incredibil de legi si regulamente, greu de accesat. Din primarie am primit 2 raspunsuri diferite, am fost la un avocat specializat in deschidere de firme si obtinere de autorizatii si mi-a dat un alt raspuns. Care lege reglementeaza obligativitatea ca spatiul sa aiba trecut in CF destinatia alimentatia publica? Ce treaba are DSV ul cu ce este in CF, cata vreme indeplinesc toate cerintele lor de igiena, reciclare si respect circuitul mancarii? Va multumesc frumos. Sunt in Cluj, ma gandesc ca sunt si regulamente care difera de la o primarie la alta. Va multumesc frumos
Mama mea a fost in situatia asta, cu vreo 700 de lei restanta initiala de vreo 10 ani. Acum cateva luni s-a luat o hotarare la nivel de UE, care restrictioneaza drepturile de executare silita a firmelor de recuperare creante, adica nu mai au dreptul sa execute dupa capul lor. In decembrie, cand au sunat-o pe mama (fara ca macar sa spuna cine sunt si mai exact cu ce se ocupa), au inceput sa o preseze cu datoria, sa faca plati esalonate, bla, bla, bla. Le-am explicat clar raspicat sa o scoata pe loc si urgent din baza de date, pentru ca nu au niciun drept legal sa ii mai dea telefoane in care sa pretinda bani. Au spus ca asa este, ca ei cautau o cale amiabila de recuperare a datoriei. Le-am explicat ca, legal, acea datorie nu mai exista si ca daca mai suna in acest scop, ii dam in judecata pentru hartuire. Puteti proceda la fel, da rezultate imediate. Nu va lasati intimidati de hartii si telefoane; in aceste cazuri, firmele de recuperare nu au baza legala, incearca marea cu degetul.
Este o procedura aparte (exceptie facand procedurile vamale, cu care suntem la curent) pentru toate produsele sau doar pentru acelea care pot fi folosite si in alimentatie? din pacate, specialistul nostru se intoarce doar saptamana viitoare si am vrea sa facem comanda de mostre saptamana aceasta. Este vorba de creme, masti de fata, sare de baie, tratamente anticelulitice si uleiuri esentiale. Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Vreau sa incep sa import produse cosmetice 100% naturale si uleiuri esentiale care pot fi si consumate, din afara UE. Am nevoie de ceva avize si autorizatii speciale sau ajunge certificatul de conformitate de la producator? Sunt produse avizate Ecocert (avizare din UE - Franta).
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu detalii despre deschiderea si autorizarea unei case de amanet (capital social minim, forma juridica a firmei, tipul de impozitare la care este supusa, etc)? Multumesc
Salut, am patit si eu ceva similar, aceeasi poveste, alte detalii.
Si eu am aflat ca facea contracte pe banda rulanta si unul dintre avantajele noastre, ale celorlalti impotriva carora s-a deschis urmariea penala, a fost ca toti am avut declaratii asemanatoare desi nu ne cunosteam intre noi. Toata povestea cu ancheta a durat aproape 4 ani, in care am dat de 3 ori declaratii si am pus la dispozitia politiei toate cele cerute.
Sfatul meu este sa nu va panicati, luati legatura cu persoana care ancheteaza si sa va prezentati la o declaratie cu prima ocazie cand aveti drum in tara. Nu cred ca puteti fi pusa in consemn la granita, in aceasta faza.
Foarte important de retinut: in cazul in care este acoperit prejudiciul, indiferent daca va cred sau nu procurorii, nu are cum sa iasa mai rau decat paguba de bani si o amenda administrativa, in valoare de maxim 1000 de lei pe cap de acuzare. Foarte de folos v-ar fi copii dupa toate documentele pe care le-ati dat politistului sau macar ceva martor ca ati facut o sezizare in aceasta directie (presupun ca nu v-a dat un numar de inregistrare al sesizarii - desi ar fi fost obligat).
In cazul in care creditul Dumneavoastra nu a fost platit si a ajuns la o firma de recuperari, gen Kruk, spuneti-le ca daca va fac o oferta buna platiti integral. In cazul meu asa a fost, m-am negociat cu ei si din 24000 de lei am platit 18000.
Tineti-va tare pe pozitie, negociati la sange, strangeti bani sa puteti plati integral (asa puteti beneficia de un discount mai mare la plata datoriilor) , depundeti copii dupa chitante, dupa mailurile de comunicare cu banca sau firma de recuperari - obligatoriu sa va trimita pe mail oferta de plata pentru inchiderea creditului - la dosarul de la politie si asteptati sau sa va cheme procurorul, sau sa primiti prin posta sau personal scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmarii penale ( eu le-am avut pe amandoua, pe capete de acuzare diferite).
Nimeni si sub nicio forma nu va ajuta in acoperirea prejudiciului. Nici banca, n ici politia, nici executorul, deoarece pe contractul de creditare ati pus semnatura.
Bine ar fi sa incepeti sa va ocupati de problema cat mai repede, pentru ca la un moment dat veti fi executata silit si veti avea de platit si toate penalitatile, si toate taxele de judecata, si comisionul executorului.
Va urez multa bafta si, din nou, fiti tare pe pozitii si nu va lasati intimidata! Nu are ce sa vi se intample daca platiti.
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari, sper sa ma ajutati. Doresc sa infiintez o firma noua, cu 2 asociati, cu drepturi egale. Nelamuririle mele sunt:
1: Sediul social am sa il fac la cineva acasa, cu contract de comodat. Am nevoie neaparat si de copie CF sau este suficienta o copie dupa contractul de vanzare-cumparare?
2: Vreau sa imi redactez singura actul constitutiv, sa mai reduc din costuri. Unde gasesc un model OK? Am inteles ca pot sa pun cate coduri caen doresc, nu se percep taxe separate pe fiecare. Asta inseamna ca cel mai bine ar fi sa le trec de pe acum pe ... sau aproape pe... toate? Dupa ce termin de redactat trebuie sa merg la notar?
3: Intrebare stupuda, dar: asociatul este din alt oras, iar proprietarul apartamentului la fel. Cate acte trebuie semnate de ambii asociati si ce acte mai trebuie semnate, pe langa contractul de comodat, de proprietarul apartamentului in care imi voi face sediul social?
Va multumesc!
Nu nu, poate nu am exprimat eu corect. Sunt incadrata ca asistent manager, dar de fapt postul meu este manager de produs. Aici este problema, as dori sa stiu daca este obligatoriu sa termin facultatea pentru a fi incadrata pe un post de conducere in cadrul unei firme particulare si nu de stat. In acest caz am fost angajata ca manager de produs, dar sunt incadrata ca asistent manager pana la obtinerea licentei. Va multumesc
Buna,
Poate ma ajuta si pe mine cineva, am 2 nelamuriri:
Prima este incadrarea mea: sunt angajata a unei societati comerciale pe postul de asistent manager. De fapt, munca pe care o prestez este de manager de produs, dar inca nu am absolvit facultatea, mai am un an, si mi s-a spus ca legal nu pot fi incadrata in acest fel deoarece nu am studiile sup. finalizate.
A doua mea nelamurire este: daca imi dau demisia si sunt obligata sa mai merg inca 15 zile la lucru, am dreptul la acele 4 ore zilnice pentru a-mi cauta un alt loc de munca?
Va multumesc frumos