avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Alex Valea

Activitate Alex Valea

Buna ziua, am dobandit un bun imobil (un teren) si s-au scurs mai mult de 30 de zile iar el inca nu a fost declarat la taxe si impozite. Urmeaza a fi declarat in urmatoarele zile. Care poate fi sanctiunea, si se executa cu strictete?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea situatie din punct de vedere legal:

Am un teren 3000 mp, pe care se afla o constructie C1 de 900 mp (grajd), apartinand altui proprietar. Constructia este abandonata, acoperisul sta sa se darame, etc. Proprietarul nu a dorit rezolvarea situatiei, crezand ca va reusi sa obtina si terenul cu manarii (primaria a incercat sa ne deposedeze de teren la un momentdat) iar acum in continuare refuza sa colaboreze.

Se doreste dezmembrarea terenului in mai multe loturi. Ideea ar fi ca in jurul grajdului sa ramana suficient teren pentru acces si incadrare legala (5m pe latura, 5m pana la capatul lotului, etc) astfel incat restul terenului sa se poata dezmembra si folosi in conditii normale.

Notarii spun ca nu se poate, insa aici pe forum am gasit intrebarea unui domn care a reusit totusi intr-o situatie asemanatoare sa dezmembreze un teren fara acordul proprietarului constructiei. (vedeti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu... )

Lamuriti-ma si pe mine va rog, este interpretabila legea in privinta asta sau nu? Chiar e instanta singura solutie? (nu ar fi ideal)

Ce se poate face in situatia in care constructia e in paragina si nu se foloseste, nu e bransata la nici o utilitate, etc?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua. Si eu am aceiasi problema, imi puteti recomanda biroul notarial unde ati reusit sa lamuriti situatia? La mine in oras (Deva) am incercat peste tot si raspunsul e mereu scurt si la obiect "nu se poate fara proprietarul cladirii".