avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate TiganusNelutu

Activitate TiganusNelutu

Am introdus acțiunea în noiembrie 2022 si instanta mi-a dat termen pe 3 mai 2023. Am făcut cererea pentru schimbarea termenului de judecata și a fost respinsa ca neîntemeiată
Bună ziua! Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp mi s-au mai născut 2 copii. Am deschis acțiune în instanta pentru micșorarea pensiilor de întreținere de la 16,5% de copil la 12,5 %.. Mi-a fost admisa acțiunea dar partea adversă a solicitat instantei ca reducerea pensiilor sa se facă cu data pronunțării hotărârii judecătorești, eu solicitând ca hotărârea sa fie data de la data introducerii acțiunii.
Este posibil ca instanta sa fie de acord cu aceasta solicitare și sa hotărască de la data pronunțării??
Personal nu vad cum instanta ar putea face diferență între drepturile bănești ale copiilor, drepturile lor fiind egale si normal ar fi ca de la data introducerii actiunii sa plătesc aceiași suma pentru fiecare copil.
Va mulțumesc!!!
Mulțumesc!
Ordonanță președințiala!
Sunt divorțat si am un copil de 12 ani care sta la fosta soție. Aceasta dorește să-i facă pașaport pentru a călători cu copilul inafara țării. I-am spus ca sunt de acord să-i facem pașaport si declarații notariale prin care sunt de acord să-l scoată din tara, dar i-am solicitat ca pentru pașaport sa fiu si eu prezent pentru a-l vedea pe copil (fosta soție a făcut tot posibilul ca minorul sa nu mai vrea sa ma vadă si sa nu mai vorbească cu mine)
Acum fosta soție imi spune ca nu este de acord sa vin si eu la serviciul de pașapoarte si ca va face ordonanță președințiala prin care nu va avea nevoie de semnătura mea.
Poate face asa ceva, tinand cont ca eu sunt de acord cu ieșitul minorului din tara si sa i se facă si pașaport??
Am văzut ca în lege nu este specificat. Atunci sa înțeleg ca se considera "în continuarea studiilor" orice fel de studii indiferent ca sunt la fr, ff, master? În practica judecătorească aveți idee cum stau lucrurile?
Știți cumva, pentru a se considera in continuarea studiilor, aceste studii trebuie sa se facă numai la zi sau se iau în considerare și cele făcute cu frecventă redusă și masterele care, de regulă, au cursuri 2 ore pe zi după ora 16.00 si în weekend ?
Va mulțumesc!
Va mulțumesc!
Copilul are 18 ani și deja a depus acțiune pentru plata pensiei. În iunie 2022 termina liceul. Întrebarea mea era dacă din iunie (de când se termina anul școlar) și pana în octombrie când este posibil sa se înscrie la facultate, mai sunt obligat la plata pensiei de întreținere.
Va mulțumesc!

A introdus deja acțiune în instanta doar ca nu s-a judecat deocamdată. Cu siguranță instanta va decide plata pensiei de întreținere deoarece este elev.
Vroiam doar sa știi dacă pot face acțiune de sistare a pensiei de întreținere începând cu luna iulie 2022,ținând cont de faptul ca anul școlar se termina în luna iunie 2022.
Multunesc!

În iunie 2022 termina liceul. Consider ca as putea face o acțiune de sistare a pensie de întreținere începând cu luna iulie 2022-intrucat studiile sunt terminate.
Procedez bine, în sensul de a avea câștig de cauza și a evita alte neplăceri.?

Mulțumesc!

Bună ziua! As dori, dacă se poate, câteva lămuriri. Am doi copii, unul major și unul minor pentru care plătesc pensie de întreținere în cuantum de 16,5% pentru fiecare în parte. Copilul major a deschis acțiune în instanta pentru plata pensiei de intretinere (a împlinit 18 ani), deoarece este încă la școală,in luna iunie 2022 urmând a termina liceul.
Din luna iunie 2022 și pana în octombrie 2022, când începe un nou an universitar mai sunt obligat la plata pensiei de întreținere? ( pentru ca, cu siguranță ma va da iar în judecata atunci când se va înscrie la facultate)
În cazul în care nu se va înscrie la facultate și nu își va continua studiile, mai sunt obligat la plata pensiei de întreținere pana la 26 ani?
Sau sunt obligat la plata pensiei de întreținere pana la 26 ani indiferent dacă își continua studiile sau nu, considerându-se ca este la nevoie, pensia de întreținere încetând doar atunci când copilul va fi angajat cu un contract de muncă?
Nici unul din cei doi copii nu vor sa aibe lagatura cu mine, datorita educației primite.
Va mulțumesc!