avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Cremona88

Activitate Cremona88

Nelămurirea este dacă spitalul trebuie să mi pună la dispoziție informația gratuit.

Cornel Vasile a scris:

Si nu ati primit raspunsas sau care este nelamurirea dvs.?

Bună ziua,
Doresc sa aflu ora nașterii mele; în acest sens am trimis pe email o solicitare către spitalul din orașul meu. Din câte am citit accesul la aceasta informație este gratuit conform Legii 544/2001.
În schimb am primit răspuns ca aceasta informație ma costa 150 lei.
E corect acest lucru?

Mulțumesc!
Alte răspunsuri va rog ? Stie cineva?? Va rog?
Stiu ca era bine să nu dea banii. Ceea ce dețin e o copie după o procura prin care vânzătorul il imputernicea pe tatăl meu: " sa ma reprezinte la organele competente in vederea administrării cu depline puteri a suprafeței totale de X mp, teren arabil situat în extravilanul satului Y. Mandatarul va face dovada calității mele de coproprietar...ma va reprezenta in procedura de înscriere a dreptului meu de proprietate in cartea funciară, inclusiv întocmire documentație cadastrale"( ce inseamna asta exact? )
Ca tatăl meu trebuia să plătească doc. Cadastrale?

Mentionez, tatăl meu a decedat anul trecut. Acum procura nu mai e valabilă.... Nu i asa?
Multumesc,

raluk0207 a scris:

Legal era sa nu fi dat banii și sa nu fi cumpărat dacă vânzătorul nu avea acte de proprietate și fără ca actul sa fi fost încheiat la notar.
Aveți vreun act de mana, măcar?

Bună seara,

Acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă la tara împreună cu unele terenuri aflate undeva in afara satului. Pe casa au contract de vanzare cumpărare, la terenuri nu pt ca el nu avea titlul. Timp de 20 ani părinții mei au plătit impozitul pe teren. Vânzătorul mereu il amâna pe tatăl meu si ii spunea ca nu poate face actul de donație la notar pt ca nu a iesit acel titlu de proprietate pe numele lui( el era moștenitor al părinților lui(.

Tatăl meu a decedat recent...A apărut vânzătorul si ne a spus ca el a făcut cadastru pt teren , costa 3000 lei si ca trebuie sa achitam acești bani altfel nu ne face actul de donație.

Care este procedura? Eu nu cred ca este corect pt ca era datoria lui sa aiba toate actele de proprietate atunci când a vândut casa si terenurile.

Noi nu ne pricepem....va rog sa mi spuneti cum este corect din punct de vedere legal.

Multumesc!
Nu deține nimeni un raspuns concret??

Cremona88 a scris:

Declarația privind beneficiarul real se depune si de catre IF?

Răspuns la discuția Deces asociat IF
Nu se dorește dezbaterea moștenirii.

Se poate radia IF doar in baza certificatului de deces?

Multumesc,

trandafir2 a scris:

Atentie, se vorbeste de IF, deci daca sotia mosteneste partea sotului, cum ar mai putea functiona o intreprindere familiala care are nevoie de 2 persoane?

(1) Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale îşi încetează activitatea şi este radiat din registrul comerţului în următoarele cazuri:
*a) prin deces;*
(...)

(2) Cererea de radiere, însoţită de copia certificată pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, după caz, se depune la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul unde îşi are sediul profesional, de către orice persoană interesată.

(3) În cazul prevăzut la *alin. (1) lit. a) moştenitorii pot continua întreprinderea*, dacă îşi manifestă voinţa, *printr-o declaraţie autentică, în termen de 6 luni de la data dezbaterii succesiunii*. Când sunt mai mulţi moştenitori, aceştia îşi vor desemna un reprezent.

Răspuns la discuția Deces asociat IF
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ?

Multumesc,
Care e cea mai bună soluție in cazul unei IF cu 2 asociați- sotie (80%) , soț (20%) in cazul in care sotul a decedat? Trebuie radiată sau merge direct transformare în II?

Ce acte ar fi necesare pentru radiere? E suficient certificatul de deces?

Multumesc,
Declarația privind beneficiarul real se depune si de catre IF?