avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Acum 20 ani părinții mei au cumpărat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă ...

Bună seara,

Acum 20 ani părinții mei au cumpărat o casă la tara împreună cu unele terenuri aflate undeva in afara satului. Pe casa au contract de vanzare cumpărare, la terenuri nu pt ca el nu avea titlul. Timp de 20 ani părinții mei au plătit impozitul pe teren. Vânzătorul mereu il amâna pe tatăl meu si ii spunea ca nu poate face actul de donație la notar pt ca nu a iesit acel titlu de proprietate pe numele lui( el era moștenitor al părinților lui(.

Tatăl meu a decedat recent...A apărut vânzătorul si ne a spus ca el a făcut cadastru pt teren , costa 3000 lei si ca trebuie sa achitam acești bani altfel nu ne face actul de donație.

Care este procedura? Eu nu cred ca este corect pt ca era datoria lui sa aiba toate actele de proprietate atunci când a vândut casa si terenurile.

Noi nu ne pricepem....va rog sa mi spuneti cum este corect din punct de vedere legal.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:49, 27 Septembrie 2022
Legal era sa nu fi dat banii și sa nu fi cumpărat dacă vânzătorul nu avea acte de proprietate și fără ca actul sa fi fost încheiat la notar.
Aveți vreun act de mana, măcar?
Stiu ca era bine să nu dea banii. Ceea ce dețin e o copie după o procura prin care vânzătorul il imputernicea pe tatăl meu: " sa ma reprezinte la organele competente in vederea administrării cu depline puteri a suprafeței totale de X mp, teren arabil situat în extravilanul satului Y. Mandatarul va face dovada calității mele de coproprietar...ma va reprezenta in procedura de înscriere a dreptului meu de proprietate in cartea funciară, inclusiv întocmire documentație cadastrale"( ce inseamna asta exact? )
Ca tatăl meu trebuia să plătească doc. Cadastrale?

Mentionez, tatăl meu a decedat anul trecut. Acum procura nu mai e valabilă.... Nu i asa?
Multumesc,

raluk0207 a scris:

Legal era sa nu fi dat banii și sa nu fi cumpărat dacă vânzătorul nu avea acte de proprietate și fără ca actul sa fi fost încheiat la notar.
Aveți vreun act de mana, măcar?

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2022
Cremona88, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o procura de administrare. Sa se ocupe de teren, sa îl înscrie în Cartea funciara etc.
Nu este un act de înstrăinare. Iar intenția de vânzare...nu prea rezultă.
Mari șanse de a obține terenul, nu aveți.
Ori dați pierduți banii investiți, ori acceptați condițiile vânzătorului.
Alte răspunsuri va rog ? Stie cineva?? Va rog?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce alte răspunsuri căutați? Oricât de tare nu va convine..
Nu aveți act notarial nu aveți act de mana, aveți doar o procura de administrare, care poate fi revocata oricând si care nu folosește la ce doriți dvs.

Alte discuții în legătură

Tata a vândut un teren cu chitanță de mână cuiva care și-a făcut o casă pe el. aș vrea să facem actele ca să nu mai plătesc impozit, dar omul refuză chiar dacă i-l dau gratis, ce e de făcut? Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Cine poate sa mi dea un sfat!Am moștenit mai multe terenuri de la tatăl meu,o parte sunt vândute cu acte de mâna,intravilan,extravilan!Un teren ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren in teleorman alex333 alex333 Bunaseara, doresc sa cumpar un teren in Teleorman (saracie maxima) titlu de proprietate este pe numele tatalui vanzatorului ( decedat in 1999 care mai are 3 ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)