avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata a vândut un teren cu chitanță de mână cuiva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata a vândut un teren cu chitanță de mână cuiva care și-a făcut o casă pe el. Aș vrea să facem actele ca să nu mai plătesc impozit, dar omul refuză chiar dacă i-l dau gratis, ce e de făcut?

Buna ziua!Cine poate sa mi dea un sfat!Am moștenit mai multe terenuri de la tatăl meu,o parte sunt vândute cu acte de mâna,intravilan,extravilan!Un teren intravilan a fost dat din 2001 unui vecin,care neavând acte de proprietate și-a construit casa pe acel teren(presupun fără autorizație,pentru ca nu cred ca primăria da autorizație de construire fara acte de proprietate).Terenul e in valoare de 9-10000€ acum!Tata l a vândut cu 3000 de lei,la vremea aia!Am încercat sa vorbesc cu cel care are actele de mâna sa îmi dea aprox 3000€ măcar și sa ii fac actele de proprietar!Nu vrea!Am zis ca renunț de tot,nu mai vreau nici bani,numai sa își facă acte,ca sa scot terenul de pe numele meu!Nu vrea sa își facă acte,nimic!Nu mai îmi Răspunde nici la telefon,i am scris mesaj ca renunț,numai sa facem actele!Nu,nimic!Cum as putea sa procedez mai departe ca sa îl oblig practic sa își facă acte pe teren?Va mulțumesc,sper ca n a fost textul prea lung!
N-ar fi mai bine să faceți o acțiune în accesiune reală artificială?
Deși este de bună credință, tot va trebui să vă despăgubească!
Am încercat sa citesc cam la ce va referiți,dar nu prea înțeleg!Daca doriți sa îmi explicați exact!Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra ati mostenit terenul? Aveti acte de proprietate pe teren?

Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca prin succesiune, ati dobandit proprietatea asupra noului teren, iar acesta se afla in rural (am interpretat astfel luand in calcul contractul de mana si valoarea curenta a terenului). Corectati-ma daca gresesc.

Dat fiind faptul ca noul proprietar, prin actiunile lui, este evident ca nu este de buna credinta, va recomand urmatoarele 2 rezolvari:

1) Amintiti-i noului proprietar ca dvs sunteti in continuare poprietarul legal al terenului. Iar legea civila aplicata in rural are o regula esentiala: in dovedirea proprietatii, cladirea urmeaza casa.
2) Daca acesta refuza perfectarea actelor de proprietate si transcrierea impozitului pe numele sau, puteti dona terenul UAT-ului (primariei). Dupa aceea, noul proprietar se poate judeca linistit cu primaria ca sa-si obtina proprietatea in instanta.

V-am oferit aceste recomandari, fiindca se pot dovedi mult mai rapide si eficace decat timpul pierdut prin instante. Pana la urma, noul proprietar se foloseste doar de nesimtire si nepasare, iar dvs trebuie sa-i faceti jocul in favoarea dvs.

danielleu a scris:

Dumneavoastra ati mostenit terenul? Aveti acte de proprietate pe teren?

Da,am moștenit terenul,succesiune terminată,certificatul de Moștenitor il am

Alte discuții în legătură

Teren cu probleme ioan66 ioan66 De curand, am cumparat un teren intravilan, intabulat, pentru a-mi construi o locuinta. Actele le-am facut la notariat, sunt intabulat in cartea funciara, ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate alinatudor alinatudor Buna ziua, In 1994 tatal meu a facut parte dintr-un dosar de judecata, procesul a avut loc la tribunalul din raza judetului, sentinta a fost in defavoarea ... (vezi toată discuția)
Teren fara cale acces AC AC Buna ziua! Am cumparat in 2005 un teren intravilan, am construit casa si acum asteptam cu mare alai astfaltarea:). Numai ca strada este privata. Suntem 8 ... (vezi toată discuția)