avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu de proprietate

Buna ziua,
In 1994 tatal meu a facut parte dintr-un dosar de judecata, procesul a avut loc la tribunalul din raza judetului, sentinta a fost in defavoarea tatalui meu iar el a facut recurs la Curtea de Apel unde a avut castig de cauza fiind vorba de un teren intravilan. Ulterior la primarie nu s-a atasat acea hotarare definitiva ai irevocabila in favoarea tatalui meu si dosarul a mers mai departe doar cu sentinta de la tribunal, s-a intocmit comisie iar in cadastru a aparut noul proprietar. Acum acel teren este vandut si e construita o casa, ce ma sfatuiti sa fac? Daca imi redobandesc calitatea de proprietar pe teren ce se intampla cu constructia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinatudor , utilizator 17:58, 11 Ianuarie 2014
Daca tatal dvs nu a trecut pe rol terenul castigat,deci nu a facut uz de sentinta ,nimeni nu putea face o modificare in acest sens. Dupa 1999 trebuia inscris in cartea funciara pe baza documentatiei cadastrale. Atata timp cat cei de la primarie nu au stiut de sentinta civila prin care tatal a castigat, nu pot fi trasi la raspundere. Cel care a cumparat este cumparator si constructor de buna credinta. Informatiile sunt destul de sumare pentru a permite un raspuns concludent. Cine a detinut inainte acel teren, cine figura in Registrul agricol, ce situatie juridica avea , etc?
In 1960 exista titulara S.I. care a vandut casa cu teren lui C.S., C.S a vandut aceasi casa cu teren bunicii mele, dupa revolutie nepotii lui S.I au cerut de la primarie impropritarire exact pe acel teren care era in intregime de 3000 merti patrati. Atunci tatal meu s-a prezentata in instanta in numele bunicii mele unde am pierdut terenul ma refer la tribunal. Am facut recurs la Curtea de Apel, sentinta a fost in favoarea tatalui meu. La primaria din comunã am depus actele ce aveau sa ajunga la prefectura, a venit comisia la domiciliu cu executor judecatoresc sa eliberam terenul si asa ne-am trezit ca nepotii primei titulare au fost improprietariti pe terenul nostru. Acum cand am studiat dosarul la primarie, la prefectura nu exista acea hotarare de la Curtea de Apel, practic s-a scos de la dosar...si asa au devenit proprietari. Acum juirstul de la primaria de care apartin mi-a confirmat ca s-a produs o grseala ca am sanse foarte mari sa imi redobandesc terenul numai ca in anul 2000 acel teren s-a vandut si este construita o casa. Trebuie sa se anuleze un titlu de proprietate si un contract de vanzare cumparare.
Tin sa precizez ca din supradata de 3000 metri au fost luati 1800 metri patrati iar noi am ramas cu 1200 si casa, iar pe acei 1800 este o constructie noua.
C.S a vandut aceasi casa cu teren bunicii prin contract de vanzare-cumparare sau pe chitanta sub semnatura privata?

Chitanta cu martori

Alte discuții în legătură

Terenul de sub casa YRY COMPANY SRL YRY COMPANY SRL Buna ziua, Doresc consiliere in urmatoarea problema: parintii mei au decedat de foarte mult timp, dupa desul lor am vandut casa(pe acea vreme nu se vinea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la primarie (ordinul ... Bossde_Boss Bossde_Boss Probleme cu obtinerea actelor de proprietate la primarie (Ordinul prefectului). Tatal meu in varsta de 83 de ani, detine un teren si o casa batraneasca pe ... (vezi toată discuția)
Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)