avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenul de sub casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenul de sub casa

Buna ziua,
Doresc consiliere in urmatoarea problema: parintii mei au decedat de foarte mult timp, dupa desul lor am vandut casa(pe acea vreme nu se vinea pamantul de sub casa) , acum vedem in titlul de proprietate ca nu avem metri patrati cuveniti, si ca lipses 1000 de metri patrati. Care este procedura in acest caz pentru pamantul de sub casa cumparata cu acte in regula, nu contestam. Cum de sa putut scoate metri patrati din titlul nostru de proprietate si probabil dati celui care detine casa. Cum se poate modifica acest titlu de proprietate si care este procedura legala?

Multumesc mult!
atentie dupa 90 primariile acordau dreptul de proprietate prin ordin al prefectului asupra terenului de sub cladiri dar puteti actiona in instanta pe calea actiunii in constatare-----consultati si un avocat local pentru mai multe lamuriri

Eu as merge pe constatarea nulitatii partiale relative a titlului de proprietate emis, cu obligarea prefecturii (a primariei) sa emita un titlu valabil...pentru suprafata reala.
Mergeti totusi cu actele avute la un avocat care dupa ce le va lectura...va sti ce are de facut.
Mult succes.
Multumesc celor car au raspuns, astept si alte sfaturi. Astept sa merg la fata locului, ceea ce e cam problema ca sunt 700 de km distanta, de aceea as vrea sa stiu ce am de facut cand ajung acolo.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Aveti 1000 de metri sub casa? Poate terenul de sub casa si cel aferent!?
Si cand s-a facut vanzarea? Si terenul in posesia cui este?

Daca exista un tiltu de proprietate pt teren pe numele cumparatorului casei !? Sau poate a unor terti.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
ContSters53762, utilizator
Terenul despre care vorbesc are in total 5000 de metri, casa sa vandut fara teren pe 1985-86 atunci nu se vindea terenul. Ciudat este ca pe titlul nostru de propritate acum nu mai apare decat 3200 de metri, nu se stie cum sa procedat cu cei 1800 care lipsesc, vom afla la fata locului :) . Poate are proprietatul casei titlul de proprietate pe acestia, dar cum sa il obtina? Poate chiar sa intabulat, dar cine sa ii fi dat acest drept? Daca a abtinut ordin al prefectului, era posibil ca acesta sa ii dea acel terent, dar proprietarii de drept nu ar trebui sa primeasca un alt teren in compensare? Intreb ca nu stiu si cand voi merge acolo sa stiu despre ce vorbesc.
Inca o data multumiri! Se pare ca e incalcita problema......

Alte discuții în legătură

Imposibilitate efectuare cadastru NOSTRAVRAMUS NOSTRAVRAMUS Buna ziua ! As dori sa ma sfatuiti ce-i de facut, in situatia in care am comandat(ca sa zic asa) efectuarea,de catre agentul cadastral care se ocupa cu asa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Naivitate,coruptie,incurcaturi? care este adevarul? GabrielAnton GabrielAnton Subsemnata Lungu X din comuna Y, nr.38, județul Iași, v-a aduc la cunoștință că locuiesc la aceast domiciliu din anul ... (vezi toată discuția)