avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imposibilitate efectuare cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imposibilitate efectuare cadastru

Buna ziua ! As dori sa ma sfatuiti ce-i de facut, in situatia in care am comandat(ca sa zic asa) efectuarea,de catre agentul cadastral care se ocupa cu asa ceva in comuna (unde am casa de vacanta, impreuna cu terenul intravilan aferent de 1000 metri patrati) si nu s-a putut realiza aceasta din cauza faptului ca altcineva comandase(in toamna anului trecut) si realizase operatiunea de cadastru pentru alti 1000 de metri patrati, masuratorile facute in lipsa si fara stirea mea(deci...pe ascuns) afectand pozitionarea terenului intravilan aferent casei pentru care detin contract de vanzare-cumparare intocmit si autentificat la notar public in anul 1997.Pozitionarea terenului intravilan de 1000 de metri patrati aferent casei mele este paralela(de-a lungul acestuia,pe lungimea de 39 de metri) cu drumul public(sosea nationala) iar masuratoarea anterioara reclamata ca facuta inaintea mea imi taie jumatate din aceasta deschidere, ,,impingandu-ma'' spre spatele curtii in afara celor 1000 de metri patrati specificati in document si delimitati cu vecini la nord,vest,sud si est in contractul de vanzare-cumparare.Persoana care mi-a vandut mie casa cu terenul aferent de 1000 metri patrati a dobandit terenul respectiv prin documente de punere in posesie de catre comisia locala comunala funciara constituita conform Legii nr.18/1991 a fondului funciar. Cine a facut cadastru inaintea mea,pe jumatate din deschiderea curtii spre drum, agentul cadastral afirma ca a invocat un certificat de mostenitor nu se stie cum eliberat pentru o presupusa succesiune (neavand copii,dupa sotul decedat) facuta in anul...2005 dupa ceva ce ,de fapt,s-a vandut acolo inainte de 1991 catre sotul (decedat,intre timp)persoanei care mi-a vandut ,apoi,mie....In concluzie,...cum pot eu sa contracarez ,chiar sa blochez in vederea anularii, cadastrul realizat (in mod fraudulos,consider eu)de acea persoana care pretinde c-ar avea 1000 de metri patrati ,,mosteniti'' , pe terenul pentru care eu am contract de vanzare-cumparare intocmit anterior asa-zisului certificat de asa-zisa mostenire dupa sotul decedat,ca sa pot eu,ulterior, sa realizez operatiunea de cadastru reala si corecta si inscriere a dreptului de proprietate (dobandit prin contractul de vanzare-cumparare incheiat si autentificat la notar public in anul 1997)in cartea funciara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Judetean ?

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate? dexomila dexomila Daca in extrasul meu de carte funciara scrie la partea a II-a(Foaie de proprietate): \"Actcontractde vanzare cumparare nr din 2007 emis de bnp...\" \" ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam? ContSters149812 ContSters149812 Unde trebuie sa ne adresam cu urmatorul caz: 1) Avem construita casa in anul 1971,In baza autorizatii de constructie,pe un teren in care suntem mostenitori ... (vezi toată discuția)