Buna ziua! Am cumparat in 2005 un teren intravilan, am construit casa si acum asteptam cu mare alai astfaltarea:). Numai ca strada este privata. Suntem 8 loturi (4 cu 4 in oglinda) separate prin acesta strada. Ne-am vorbit noi vecinii sa donam la primarie strada, si cu acesta ocazie am observat ca acul meu de vanzare-cumparare difera de al vecinilor prin faptul ca in al meu nu este si cota parte in indiviziune din acesta strada. Am fost la notar(acelasi care a facut actele tuturor vecinilor si cam toate actele pentru aceste terenuri ,facute din '90 si pana prin 2006) iar acesta mi-a explicat ca el nu are nici o vina, a facut actul cum i-a cerut vanzatorul.
Am scos extras de informare si intr-adevar 1/8 din strada nu-mi revine mie ci a ramas in posesia vanzatorului (acelasi vanzator pt toate cele 8 loturi provenite din alipire si dezmenbrare a unor terenuri agricole candva).,si ca singura varianta este sa gasesc eu vanzatorul (pe care nu-l cunosc deoarece terenul a fost cuparat prin procura , eu nefiind in tara la acel moment). si sa-mi vanda acesta 1/8...si asta deoarece eu am fost primul lot vandut...si ca lotizarea s-ar fi facut ulterior.
Cum este posibil asa ceva? Acel vanzator imi poate cere pe 1/8 din drum...luna de pe cer,pt ca asa vrea el.... El nici macar nu stie ca este inca proprietar!!
Cum a fost posibil ca notarul sa vand un astfel de teren fara acees la drum. In contractul meu de vanzare cumparare scrie ca pe trei laturi am vecini , si singurul acces este prin strada ..care este privata! Notarul nu avea obligatia sa solicite acces pt cumparator?? Daca in actul meu scrie strada privata dar eu nu am cota in indiviziune se putea vinde un astfel de teren?? Eu veneam acasa cu elicopterul?? Adica vanzatorul poate veni si sa-si puna cortul in fata casei mele ..si eu sa nu mai pot intra/iesi din casa mea?
Cum pot rezolva acesta situatie...care nu se poate intalni evident...decat in Romania!!!
Strada de care vorbiti dumneavoastra nu e o strada ci doar o cale de acces, cu proprietari in indiviziune. Dumneavoastra nu sunteti proprietar, pentru ca nu ati cumparat nici o cota indiviza. Nu este necesara o donatie , va da fiecare proprietar cate o declaratie ca renunta la dreptul de proprietate, iar calea de acces va intra in patrimoniul respectivului UAT.
Servitute de trecere
Mikaela
vreau sa intreb ce pot face in urmatoarea situatie: am un teren care a fost dezmembrat pe jumatate. jumatatea din fata a fost vanduta unei persoane si a doua ... (vezi toată discuția)
Drum de acces
Marius M
Un prieten vrea sa cumpere un teren intravilan.
Vanzatorul are actul de proprietate (contract de vanzare-cumaprare de acum 7 ani). Are intabularea facuta de ... (vezi toată discuția)