avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua, Doresc sa aflu ora nașterii mele; în ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua, Doresc sa aflu ora nașterii mele; în acest sens ...

Bună ziua,
Doresc sa aflu ora nașterii mele; în acest sens am trimis pe email o solicitare către spitalul din orașul meu. Din câte am citit accesul la aceasta informație este gratuit conform Legii 544/2001.
În schimb am primit răspuns ca aceasta informație ma costa 150 lei.
E corect acest lucru?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2023
Cremona88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 24 Decembrie 2023
Si nu ati primit raspunsas sau care este nelamurirea dvs.?
Nelămurirea este dacă spitalul trebuie să mi pună la dispoziție informația gratuit.

Cornel Vasile a scris:

Si nu ati primit raspunsas sau care este nelamurirea dvs.?

Dvs ati solicitat date personale, nu publice. Legea invocata nu e aplicabila
Spitalul trebuie să va pună la dispoziție informația solicitata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este onrc o institutie publica? ContSters122786 ContSters122786 Buna ziua, As dori si eu sa aflu daca O.N.R.C. o institutie/autoritate publica in sensul legii 544/2001. Pentru ca, daca este, nu inteleg de ce informatiile ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer inspectiei judiciare sa puna la dispozitie actele verificate?? aidu aidu Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare ... (vezi toată discuția)
De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie ... Bruma C Bruma C De ce autoritatile solicita adresa de domiciliu la o petitie prin email? (vezi toată discuția)