avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Activitate bigmim

Activitate bigmim

Păi a trecut punctul de amenda la valoarea de 145 lei și de la 01 ianuarie este 165, să înțeleg ca am fost norocos ca nu am fost sancționat cu 165 per punct?

latka a scris:

Codul rutier e valabil și pe 01.01.2024.



Scuzele mele, am fost sancționat conform codului rutier valabil până la 31.12.2023, în condițiile în care întâmplarea a avut loc pe 01.01.2024, se poate anula procesul verbal?

latka a scris:

Despre ce modificare vorbiti, fiti mai explicit, nu s-a schimbat codul rutier, ci s-a modificat valoarea punctului de amenda la 165 RON.

Amenda circulație.
Bună ziua,
Începând cu 1 Ianuarie a fost modificat codul rutier iar eu am fost sancționat pe data de 1 Ianuarie, dar procesul verbal a fost făcut pe vechiul cod rutier și doresc să știu dacă există șansa să se anuleze acest proces verbal?
Multumesc.
Bună seara,
Dețin un teren în care am încheiat cu primăria un contract de folosință agricolă. Începând de anul viitor se va mări taxa și nu îmi mai permit să plătesc. Pe teren nu este nicio construcție și arată exact la fel cum a fost și înainte. Am fost la primărie și am făcut o cerere în care doresc să renunț la contract iar după câteva zile am fost sunat de o d-na, un angajat al primăriei, în care mi-a spus că referitor la cererea mea, o să ne vedem în instanta ca să ma oblige să plătesc în continuare contractul. Contractul se prelungește în fiecare an pentru anul următor nu este concesionat pe un nr de ani.
Întrebare :
Este adevărat ce a spus acea d-na de la primărie sau a dorit să mă intimideze ca să contribui în continuare la bugetul primăriei?
Multumesc.
Mi se pare un abuz, cum să plătesc acea taxă de salubrizare dacă nu locuiește nimeni, dacă îmi cer 500 lei, sunt obligat să plătesc? Dacă demolez casa, îmi iau ei molozul? Nu cred.

latka a scris:

Temeiul legal e chiar acel HCL. Textul acelei hotărâri vă poate arăta cum s-a procedat. Multe localități au astfel de HCL în care este descrisa procedura de calcul a taxei de salubrizare.

Sunt din Iași, am o proprietate (moștenire) într-o comună, iar acum câteva zile când am plătit impozitul, am observat că a apărut o taxă de salubrizare. La proprietate respectivă, nu locuiește nimeni de mulți ani. Întrebând la primărie despre taxă, mi s-a spus că s-a votat o HCL, unde acea taxă trebuie plătită chiar dacă există zero persoane. Mi se pare un abuz din partea primăriei. Există vreun temei legal care să pot ataca această decizie? Mulțumesc.