avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulație. Bună ziua, Începând cu 1 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulație. Bună ziua, Începând cu 1 Ianuarie a fost ...

Amenda circulație.
Bună ziua,
Începând cu 1 Ianuarie a fost modificat codul rutier iar eu am fost sancționat pe data de 1 Ianuarie, dar procesul verbal a fost făcut pe vechiul cod rutier și doresc să știu dacă există șansa să se anuleze acest proces verbal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:07, 4 Ianuarie 2024
Despre ce modificare vorbiti, fiti mai explicit, nu s-a schimbat codul rutier, ci s-a modificat valoarea punctului de amenda la 165 RON.
Scuzele mele, am fost sancționat conform codului rutier valabil până la 31.12.2023, în condițiile în care întâmplarea a avut loc pe 01.01.2024, se poate anula procesul verbal?

latka a scris:

Despre ce modificare vorbiti, fiti mai explicit, nu s-a schimbat codul rutier, ci s-a modificat valoarea punctului de amenda la 165 RON.

Codul rutier e valabil și pe 01.01.2024.

Păi a trecut punctul de amenda la valoarea de 145 lei și de la 01 ianuarie este 165, să înțeleg ca am fost norocos ca nu am fost sancționat cu 165 per punct?

latka a scris:

Codul rutier e valabil și pe 01.01.2024.

E doar o eroare materiala, nu se anuleaza PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost sanctionat in baza art 111 oug 145/2001 MateiHodorog MateiHodorog Buna ziua, As dori sa va solicit punctul de vedere cu privire la o situatie intampinata. Am fost sanctionat de catre Politia locala pentru patrunderea ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Proces verbal rutier cu date incorecte ? iordache_teodor iordache_teodor Salutare tuturor,am nevoie mare de ajutorul vostru in urmatoare problema : In aceasta seara am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere pentru ca rulam in ... (vezi toată discuția)