Buna ziua, am primit o citatie in care sunt anuntat ca se repune cauza pe rol, cu cale de atac odata cu fondul. La ce se refera sintagma "Cu cale de atac odata cu fondul"? Va multumesc.
Buna ziua,
Am avut un teren in concesiune pentru care nu am mai achitat taxele si in 2014 primaria a reziliat contractul.
In 2019 am fost chemat in judecata si am castigat procesul invocand prescriptia.
Ieri am primit de la primarie o somatie de plata si un dosar de executare cu titlu executoriu pentru sumele datorate pentru aceeasi teren.
Ma poate executa primaria fara un executor judecatoresc, si daca da, are dreptul sa ma execute pentru taxe de concesiune care nu sunt creante fiscale?
Au trecut in somatie inclusiv o taxa de timbru judiciar din 2019, banuiesc ca este de la procesul pe care l-am castigat.
Unde si cum pot face contestatie la executare silita?
Va multumesc!
Buna ziua, mama mea a incheiat un contract de arendare in care pretul este stabilit la 1000kg grau/ha la pretul pietei, contract inregistrat la primarie, insa arendasul nu a platit arenda pe anul trecut, in contract fiind trecuta data de 15 decembrie ca data pana la care se poate face plata pentru anul in curs.
Intrucat mama vrea sa-si recupereze banii o sa incercam sa deschidem un dosar de executare silita.
Am facut o cerere catre Ministerul Agriculturii si mi s-a raspuns ca pretul graului se poate afla de pe siteul INSSE, insa nu stiu ce sa aleg, pretul mediu pe tara in decembrie 2020 sau pretul mediu pe regiunea sud-est in decembrie 2020(la INSSE nu exista raportari la nivel de judet), adica potrivit art. 1664 alin. 3 cod civil, pretul de pe cea mai apropiata piata, terenul fiind in jud Constanta.
Mai am o nedumerire, pot cere si penalitati, adica dobanda legala penalizatoare, in cazul unei executari silite, asta avand in vedera ca potrivit art. 1845 cod civil, contractele de arendare sunt titluri executorii doar pentru plata arendei?
Va multumesc!