avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate raymona_r

Activitate raymona_r

Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc pentru promptitudine si pentru lamuriri !
Discuție Succesiune
Daca socrul meu a decedat acum 1 an si 9 luni si acesta a avut 2 copii (un fiu -sotul meu - noi locuim in acelasi imobil, avand totusi intrari separate, si o fiica - casatorita in alta localitate), putem incepe la 1 sept succesiunea ?
Eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 7 ani si am facut multe imbunatatiri la camerele pecare ni le-au dat (verbal, nu ni le-au dat cu acte) si, sincer, mi-e teama de consecinte.
Acum tot noi am izolat toata casa...pe numele nostru nu avem decat masinile ( a mea si a sotului). Eu nu mai vreau sa fac nicio imbunatatire...sora lui poate pretinde vreodata totul ca este "munca parintilor".
Sunt foarte suparata, credeti-ma...nu am stiut ce inseamna coabitarea, dar NU O RECOMAND NIMANUI.

As vrea sa stiu cum se stabilesc cotele care vor reveni soacrei mele si copiilor ei...
Va multumesc !
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta: In cazul unui partaj judiciar (intre frati, dupa decesul parintilor) inceput in 2013, daca reclamantul renunta la proces acum, in 2016, judecatorul/avocatii il pot obliga pe reclamant sa continue ?
Chiar daca au luat act de decizia reclamantului, procesul continua...a fost amanat pe 20 sept 2016.

Ce trebuie facut in acest caz ?
Va multumesc
Răspuns la discuția Spor de vechime
As mai vrea sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca in cazul salariatilor cu jumatate de norma.
Discuție Spor de vechime
Va rog sa imi spuneti daca am lucrat in invatamant ca educatoare 4 ani si 5 luni cu ½ de norma si la o alta institutie tot cu ½ de norma dar numai 3 ani si 7 luni ( perioadele sunt identice ) si am mai beneficiat de somaj o perioada de 15 luni ( in 1995 - 9 luni si in 2003 - 6 luni ), cumuland pe carnetul de munca per total = 5 ani si 8 luni, pot trece la O ALTA TREAPTA DE VECHIME ?
As vrea sa stiu daca pot face cerere de acordare a vechimii in munca pt categoria 5-10 ani, respectiv 10 % .
Precizez ca acum sunt profesor debutant si lucrez la o alta institutie, iar secretara nu m-a lamurit.