Daca socrul meu a decedat acum 1 an si 9 luni si acesta a avut 2 copii (un fiu -sotul meu - noi locuim in acelasi imobil, avand totusi intrari separate, si o fiica - casatorita in alta localitate), putem incepe la 1 sept succesiunea ?
Eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 7 ani si am facut multe imbunatatiri la camerele pecare ni le-au dat (verbal, nu ni le-au dat cu acte) si, sincer, mi-e teama de consecinte.
Acum tot noi am izolat toata casa...pe numele nostru nu avem decat masinile ( a mea si a sotului). Eu nu mai vreau sa fac nicio imbunatatire...sora lui poate pretinde vreodata totul ca este "munca parintilor".
Sunt foarte suparata, credeti-ma...nu am stiut ce inseamna coabitarea, dar NU O RECOMAND NIMANUI.
As vrea sa stiu cum se stabilesc cotele care vor reveni soacrei mele si copiilor ei...
Va multumesc !
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta: In cazul unui partaj judiciar (intre frati, dupa decesul parintilor) inceput in 2013, daca reclamantul renunta la proces acum, in 2016, judecatorul/avocatii il pot obliga pe reclamant sa continue ?
Chiar daca au luat act de decizia reclamantului, procesul continua...a fost amanat pe 20 sept 2016.
Va rog sa imi spuneti daca am lucrat in invatamant ca educatoare 4 ani si 5 luni cu ½ de norma si la o alta institutie tot cu ½ de norma dar numai 3 ani si 7 luni ( perioadele sunt identice ) si am mai beneficiat de somaj o perioada de 15 luni ( in 1995 - 9 luni si in 2003 - 6 luni ), cumuland pe carnetul de munca per total = 5 ani si 8 luni, pot trece la O ALTA TREAPTA DE VECHIME ?
As vrea sa stiu daca pot face cerere de acordare a vechimii in munca pt categoria 5-10 ani, respectiv 10 % .
Precizez ca acum sunt profesor debutant si lucrez la o alta institutie, iar secretara nu m-a lamurit.