Daca socrul meu a decedat acum 1 an si 9 luni si acesta a avut 2 copii (un fiu -sotul meu - noi locuim in acelasi imobil, avand totusi intrari separate, si o fiica - casatorita in alta localitate), putem incepe la 1 sept succesiunea ?
Eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 7 ani si am facut multe imbunatatiri la camerele pecare ni le-au dat (verbal, nu ni le-au dat cu acte) si, sincer, mi-e teama de consecinte.
Acum tot noi am izolat toata casa...pe numele nostru nu avem decat masinile ( a mea si a sotului). Eu nu mai vreau sa fac nicio imbunatatire...sora lui poate pretinde vreodata totul ca este "munca parintilor".
Sunt foarte suparata, credeti-ma...nu am stiut ce inseamna coabitarea, dar NU O RECOMAND NIMANUI.
As vrea sa stiu cum se stabilesc cotele care vor reveni soacrei mele si copiilor ei...
Va multumesc !
Buna seara,
1. In urma decesului socrului bunurile realizate de EL si SOTIA SA in perioada casatoriei se impart astfel:
sotia supravioetuitoare 5/8 din TOTAL BUNURI si copii impart in parti egale 3/8 din TOTAL BUNURI.
2. Bunurile realizate de dumneavoastra cu sotul SUNT ALE DUMNEAVOASTRA iar plusvaloarea adaugata casei (reparatii si placari si ce ati mai facut) va apartin DUMNEAVOASTRA. Cred ca nu vi le contesta nimeni.
3. Nu are importanta daca copii stau sau nu cu parintii in aceiasi casa, drepturile sunt aceleasi.
4 Dezbaterea succesiunii se poate face oricand (daca succesiunea a fost acceptata expres sau tacit) dar exista un interval in care se acorda niste facilitati fiscale.
Va sfatuiesc ca la momentul dezbaterii succesiunii sa solicitati notarului sa se specifice in act care sunt imbunatatirile aduse de dumneavoastra si sot imobilului.
Succesiune
cordun
buna ziua
am si eu o nelamurire.
Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu.
locuim in ... (vezi toată discuția)